Kdz.Ereğli Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısında, ilçenin turizm alanında hak ettiği yeri alabilmesi için çalışma başlattıklarını açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Turizm Eylem Planı çalışması için belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Başkan Hüseyin Uysal, Belediye toplantı salonunda daire müdürleri ve başkan yardımcıları ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, Turizm Eylem Planının hazırlanması için yol haritası belirledi.

Türkiye'nin dünyada en çok gezilen 6. Ülke konumunda olduğunu belirten Başkan Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli'nin iç ve dış turizmden hak ettiğini alabilmesi için ilçenin mutlaka bir eylem planı olması gerektiğini söyledi.

‘Alt yapıyı biz hazırlayacağız' diyen Başkan Uysal; "İnanç Turizmi, Doğa ve Kültür Turizmi, Deniz Turizmi, Spor, Kültür, Sanat olmak üzere bir çok alanda Kdz.Ereğli'mizin var olan mevcutlarını ortaya çıkartarak bir yol haritası belirleyeceğiz. Bunun alt yapısını hazırladıktan sonra komisyonlar oluşturup bir sonraki adımda Kdz.Ereğli'de basın, tarihçi, yazar, ne kadar stk ve bu işe gönül verenler varsa, bir araya gelerek Turizm Eylem Planımızı ortaya çıkartmış olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren sonuç almak istiyoruz" dedi.

Başkan Uysal, yapılması gereken çalışmalar hakkında görevlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim