İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesi için düğmeye basıldığını iddia etti. TBMM’ye sunulan yeni Torba Yasa’da kurumun özelleştirilmesi yönünde teklifin de olduğuna vurgu yapan Erkmen, “TTK’nın önümüzdeki Nisan ayında Çinli bir şirkete satılacağını iddia etmişti.

Başkan Yavuz Erkmen'in iddialarının ardından Elmas TV-BRTV ortak yayında 'Günün Manşetleri' programında Gazeteci Gamze Taşdemir'in sorularını yanıtlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, ucuz siyaset yapıldığını söyledi.

Uçar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık 18 yıldır iktidarız ve her dönemde, muhalefetin yetkilileri TTK üzerinden siyaset yaptılar. TTK satıldı, özelleşti ve işçi alınmadı gibi bir takım konular üzerinden siyaset yaptılar. Şimdiye kadar basit, sıradan siyasetçilerin yapmış olduğu açıklamaları gördük. Çünkü TTK bölgemiz için stratejik anlamda önemli olan kurumlarımızdan biridir. Hem istihdam hem üretim anlamında Zonguldak'ı ayakta tutan kurumlarımızdan biri. Bunu herkes biliyor. TTK'yı işçi alımı ve teknolojik yatırımlarla ayakta tutmaya çalıştık. Biz 18 yıldır bunu yaptık ve 18 yıldır da aynı ifadeler kullanılıyor. Cek-caklı ifadelerle gündemde kalmaya çalışmak bir siyasetçiye yakışmaz. Somut, gerçekçi olmayan konuları da dile getirmek çok doğru değil. Kurumda çalışan insanların kafasını karıştırmak, şehrin motivasyonunu bozmak kimsenin hakkı değil. Yapılacak bir çalışma varsa ilgili yetkililer açıklamalarını yapar. Bizim bildiğimiz böyle bir çalışma yok, bu konuyu nereden alıp getirdiler bilmiyorum. AK Parti 18 yıldır TTK'ya sahip çıkmıştır, işçi almıştır, üretimin artmasını sağlamıştır."

Editör: TE Bilisim