Bölgelerde başlayan seçimlerin ilki Karadon ve Armutçuk Bölgesi'nde yapılırken TTK Karadon Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gelik'te mevcut Başkan Hakan Yeşil ve eski Genel Başkan Eyüp Alabaş yarıştı. 
Mevcut Başkan Hakan Yeşil seçimde 560 oy alırken, Eyüp Alabaş ise 385 oy aldı. Seçim sonrası Yeşil tarafında sevinç sarhoşluğu GMİS makam odasına taşarken, makam odasında köçek oynatılması tepkilere neden olurken, bir başka gündem ise Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun mevcut başkan Hakan Yeşil’in seçilmesi için maden işçilerine baskı yaptığı iddiaları oldu.  
Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun işçilere baskı yaptığı yönündeki bilgiler ve söylemler maden işçileri üzerinde büyük tepki ile karşılanırken Fazlı Uncu’nun bu ilk olayı da olmadığı öğrenildi.   Karadon TTK Müessese Müdürü Fazlı Uncu ve ekibi Karadon’da Yalçın Yiğit için her türlü imkanını kullandığı belirtilirken, işçiye ve kartiye şeflerine mobbing uygulayarak Volkan Yıldız’a karşı seçim aldığı belirtildi.
DAHA ÖNCEDE MADEN İŞÇİLERİNİ EVİNDE ÇALIŞTIRMIŞ!
Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda ocakta olması gereken işçileri 2 hafta boyunca evinde çalıştırdığı belirtilen Fazıl Uncu’nun seçimlere müdahil olması ve maden işçilerine mobbing uygulaması tepkilere neden oldu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkililerinin üretimin arttırılması ve çalışma barışının sağlanması için gösterdiği tüm çabalara karşın bazı yöneticiler hem maden işçisinin hem de kurumun üzerinde kambur olmaya devam ediyor.Keyfi uygulamalar, kurum etik ve ahlakı ile bağdaşmayan davranışlar ayağa kalkması gereken kurumun daha fazla yıpratılmasına neden oluyor. 
Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu maden ocağında olması gereken işçilerden beşini 2 hafta süreyle oturduğu lojmanın inşaat ve tadilatında çalıştırdığı ortaya çıkarken bugünkü hakkında ki iddialar yine Fazıl Uncu’nun TTK’da tartışılmasına neden oldu.

Editör: TE Bilisim