Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanan tutuksuz sanık Metin Seyfi Sazak, avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, talimatla gelen tanıkların ifadelerini ve ilgili kurumlardan gelen yazıları, okunduktan sonra dava dosyasına ekledi.

Tanık B.D, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanarak verdiği ifadesinde Sazak'ın anlatımlarından, kendisini Zonguldak'a atanmadan önce tanıdığı anlamı çıktığını söyledi.

Sazak'ı Zonguldak'a atanmadan önce tanımadığını iddia eden B.D, "Zonguldak iline çeşitli nedenlerle koruması olduğum bakan nedeniyle geldim. Bu vesileyle tanıdım. Sadettin Tosbatlıoğlu'nun kendisinin eski özel kalem müdürü olarak atanması konusunda telkinim olmadı. Özel kalem müdürlüğü mahrem bir konudur. Vali ve emniyet müdürleri güvendikleri kişileri yaparlar. Bakan beyle gittiğimiz yerlerde çalışmalar dolayısıyla bakan adına emniyet güçlerine teşekkür ettiğimiz oldu. Tospatlıoğlu'nu, Çatalağzı Polis Merkezi Amiri olduğu dönemde tanıdım. O dönem bize yardımı olduğu için bakan bey adına teşekkür etmişimdir." diye konuştu.

Metin Seyfi Sazak, mahkeme heyetinin "2014'te Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine etkiniz oldu mu?" sorusuna, seçimleri etkileme gibi bir durumunun söz konusu olmadığını öne sürerek, "O dönemde aday olan kişi, Kozlu ilçesinde gittiğim benzin istasyonunda gördüm. Burada kendisine, 'Ben de buraya geliyorum, seçim çalışması yapman iyi ama yanlış anlaşılır.' dedim. Kendileri daha sonra seçim bürosu açtılar." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 6 Mart 2019'a erteledi.

 

 

Editör: TE Bilisim