Seka Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve 5. Meslek Grubu üyeleri katıldı.


TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu odanın çalışmaları hakkında konuşma yaparak, "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen oda seçimlerinin ardından sizlerin güveni ve desteği ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odamıza 2. kez başkan olarak seçilmiş bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören tüm herkese teşekkürlerimi sunar, seçim sürecinde adaylığımızı açıkladıktan sonra karşımıza bir aday çıkmamış olmasına da ayrıca sevindiğimi belirtmek isterim." dedi.

Kamitoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; "Çünkü bu durum geçmiş dönem içerisinde bizim iyi bir çalışma performansı gösterdiğimizin açık bir kanıtıdır. Seçim süreçlerinin kendine göre bir takım gerginlikleri olabiliyor. Bu süreçte istemeden de olsa bir arkadaşımızın kalbini kırdıysak huzurlarınızda kendilerinden özür dilediğimizi belirtmek isterim. Seçimler artık bitti ve biz hep birlikte aynı gemide Çaycuma ekonomisinin gelişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz."

"ÜYELERİMİZİN İHTİYACI OLAN DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİ HIZLICA ÇÖZÜYORUZ"

"Değerli üyelerimiz, bildiğiniz üzere odamız 5 yıldızlı hizmet kalitesine sahip, TOBB ve Türk Loydu tarafından akredite edilmiş bir odadır. Çağın gereklerine uygun üyemize kaliteli, nitelikli ve hızlı bir hizmet sunmak için sürekli kendimizi geliştirmekteyiz. Odamızda geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, İŞKUR ve KOSGEB destek noktaları ile üyelerimizin ihtiyacı olan danışmanlık ve destek hizmetlerini hızlıca çözmeye çalışıyoruz. TOBB, MEYBEM ve Odamız işbirliği ile Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarını gerçekleştiriyoruz. Yine yaptığımız girişimler sonucunda Şubat ayından itibaren Dijital Ehliyet başvuru işlemleri de Odamız tarafından yürütülmektedir. Yeni dönemde yıllardır bizimle beraber olan değerli Akademik Danışmanımız Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu'nun da destekleri ile hizmet kalitemizin dijitalleştirilmesi adına yeni projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu noktada yoğun mesai sarf eden Genel Sekreterimize ve oda personelimize de huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum."

"FİLYOS'TAN ÇIKACAK DOĞALGAZ ULUSLARARASI BOYUTA KAVUŞMUŞTUR"

"Çaycuma ilçemiz son yıllarda gösterdiği gelişmeler ile adını ulusal ve bölgesel arenada sıklıkla duyurmaktadır. Elbette ki bu gelişmede en büyük pay yanı başımızda hayata geçen Filyos Vadisi Projesidir. Doğal gazın bulunması ve Filyos'tan karaya çıkarılması ile birlikte bu proje bundan böyle bölgeselden çıkarak uluslararası bir boyuta kavuşmuştur. Proje süreçlerini sizlerin de bildiği üzere çok yakından takip etmekteyiz. Yönetim olarak süreçle ilgili tüm aktörlerle periyodik olarak toplantılar yapıyor, tüm gelişmeleri değerlendiriyor ve aksiyon planları hazırlıyoruz. Limanın işletilmesinden, lojistik merkezine, serbest bölgeden, havalimanına kadar tüm konularda yerel aktörlerimizi ve Odamızı sürece dâhil etmek için yoğun bir lobicilik faaliyeti yürütmekteyiz."

"TPAO, YÜKSEKOKULUMUZDA BİR ADIM ATMIŞTIR"

"TPAO'nun ilçemize bir üs kurması ve operasyonlarını buradan yürütecek olması bu gelişmelerden sadece bir tanesidir. Yine gururumuz olan Yüksekokulumuz tarihi bir adım atarak ülkemizde bir ilk olan Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları bölümlerinin açılmasını gerçekleştirmiştir. Bu noktada yoğun çaba sarf eden rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Hikmet Yazıcı'ya teşekkür ederim. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre de bu bölümler gördükleri yoğun ilgi ve talep görmüş, ülke genelinde en yüksek puanlı öğrenci alan ön lisans programları olmuşlardır. Bu durum da ilçemiz adına çok sevindirici bir gelişmedir."

"ÇAYCUMA KAMPÜSÜ İÇİNDE 'TEKNOKENT PLANLAMA ÇALIŞMASI BAŞLAMIŞTIR"

"Doğalgaz ekosistemi, ister istemez AR-Ge ve İnovasyon ile girişimcilik alanlarını da peşi sıra dile getirmektedir. Bu noktada son dönemde önemli gelişmeler yaşamaktayız. TPAO ile genel müdürlüğünü aynı zamanda odamız akademik danışmanı Ferdi hocamızın yaptığı Zonguldak Teknopark arasında yürütülen görüşmeler neticesinde Çaycuma kampüsü içerisinde Teknokent için bir planlama çalışması başlatılmıştır. Gereken bürokratik çalışmaların ardından bu sürecin hızlıca tamamlanarak ilçemizde Ar-Ge, Bilişim ve yazılım alanında da bir sektörün ortaya çıkması en büyük beklentilerimizden biridir."

"TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE İSTASYONU BİRKAÇ SONRA FAALİYETE GEÇECEKTİR"

"Takip ettiğimiz bir diğer konu da TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nun ilçemizde açılması konusudur. Araç Muayene istasyonunun Küçük Sanayi Sitesinde ayrılan parsel içerisinde önümüzdeki birkaç ay sonra faaliyete geçecek olması hem ilçemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak hem de esnafımıza destek olacaktır. Bu konunun gerçekleşmesi için özverili çalışmalar yürüten Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu ve Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcıya da buradan teşekkür etmek istiyorum."

"TARIMA DAYALI SERA-OSB 2023 YILININ MART AYINDA FAALİYETE GEÇİRİLECEK"

"İlçemizin gelişmesinde önemli bir paya sahip olan ve Odamızın da kurucuları içerisinde bulunduğu Tarıma Dayalı İhtisas SERA OSB projesinde de artık sona doğru gelinmektedir. Ekonomik dalgalanmalardan dolayı yaşanan gecikmeler olsa da 2023 yılının Mart ayından itibaren oradaki yatırımcıların yatırımlarını hayata geçireceğini ve önümüzdeki Eylül - Ekim gibi tarımsal üretim ve ihracatta önemli bir hacmin ilçemiz ekonomisine yansıyacağını öngörmekteyiz."

"TURİZM, YÖRESEL ÜRÜNLER KONUSUNDA YOĞUN ÇABALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

"Değerli üyelerimiz mevcut organize sanayi bölgemizin geliştirilmesi adına da OSB Yönetimi ile işbirliği içerisinde yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Ayrıca yeni OSB alanları, küçük sanayi siteleri, depolama alanları oluşturulmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Elbette ki bu alanların yatırıma açılması en çok ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yine ilçemizin gelişmesinde önemli konulardan biri olan Turizm, yöresel ürünler konularında da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ettirmekteyiz. Amacımız ilçe ekonomimizin daha çok gelişmesi ve Çaycuma'da yaşayan herkesin yaşam endeksindeki değerini yukarı çıkarmaktır."

"GELECEĞİMİZİN YOL HARİTASI STRATEJİK PLANIMIZ BU YIL BİTMEKTEDİR"

"Sözlerime son verirken önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. Odamızın kalite yönetim anlayışının nişanesi olan ve geleceğimizin yol haritası olan Stratejik Planımız bu yıl bitmektedir. Akademik danışmanımız önderliğinde yeni stratejik plana ilişkin çalışmalarımız başlatılmıştır. Bu süreçte sizlerin görüşleri çok önemlidir. Lütfen katkılarınızı ve görüşlerinizi esirgemeyiniz. Kahvaltımıza katılıp, katkılar sunduğunuz için teşekkür eder, hepinize bol kazançlı günler diliyorum"

Öte yandan TSO'nun Akademik Danışman Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ise konuşmasında odanın kalite yönetim konusunda üyelerin görüşlerini alarak burada soru cevap şeklinde istişare toplantısı devam etti.

Editör: TE Bilisim