Türk Sağlık Sen Başkanı Arzu Kara Elmas TV'nin Cumartesi günü yayınladığı; "Rezalet. Bizi bu hale düşürenler utansın" başlıklı  haberin ardından yaptığı açıklamada iktidar ve muhalefet partilerinin yeni hastane konusundaki tutumunu eleştirdi. Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile CHP İl Başkanı Ahmet Altun ve MHP İl Başkanı Hamdi Ayan'ın KİLER AVM'nin açılışında yan yana çekildikleri fotoğrafı paylaşarak il başkanlarına seslenen Kara şöyle dedi; "Siyasi parti temsilcilerinin bir arada olmasından asla rahatsızlık duymayız. Keşke objektife yansıyan görüntüler başta yeni hastanemiz olmak üzere hizmete açılan yeni binalarımızın, yollarımızın, tünellerimizin açılışında da olsa. Zonguldak bugün bu durumda ise iktidar partisi milletvekili ve il başkanlarının bu konudaki zaafiyeti kadar muhalefet partilerinin milletvekili ve il başkanlarının duyarsızlığı da bu duruma katkı sağlamıştır. Sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın beklentisi yeni hastane binası hakkında yeni bir açıklama yapmak yerine 2010 ve 2017 yılında yaptığımız açıklamaları bir kez daha paylaşmak isteriz. Çünkü bizim açıklamalarımızda da değişen bir şey yok"

 

2 Şubat 2010 TARİHLİ AÇIKLAMAMIZ

Zonguldak'ın ülkemizde diğer iller ile karşılaştırıldığında sağlık alanında yapılan yatırımlardan yeni hizmet binalarından mahrum bırakılan bir il olduğu aşikardır. Sayın bakanın 2006 yılında şehrimize yaptığı ziyarette de çoğu konuda hizmet sözü vermiş paralar gönderilmiş, fakat gönderilen bu paralar hizmete dönüştürülmemiştir. Bu iş takibi başta sağlıkta yöneticilere düşmektedir. Umarız sayın bakanın bir sonraki ziyaretinde yeni hastane binası şekillenmiş olur. Yine aynı şeyleri konuşmayız. İlimize yapılacak yeni hastanenin gereksiz görülmesi ne kadar gerçeklerden uzak ise Zonguldak ta siyasi iradenin ve sağlıkta ki yetkililerin yeni hastane konusunda yıllardır verilen sözlere rağmen somut bir adım atmaması da gerçeğin ta kendisidir.

15 Mart 2017 TARİHLİ AÇIKLAMAMIZ

11 yıldır Zonguldak'ta bir ninni söyleniyor. Bu ninninin adı yeni Hastane. Kime söyleniyor bu ninniyi  vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına? Kim söylüyor bu ninniyi? İktidar partisi milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ve sağlıkta yöneticiler. Yılan hikayesine dönen yeni hastane binası yeri hakkında doğru bilgiyi kimden alıyoruz. Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine dilekçe ile başvuran bir vatandaşımızdan. Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğum proje olarak adlandırdığı şehir hastanesini İlimize kazandıramayan iktidar partisi yöneticileri anlaşılan o ki mevcut proje hakkında bilgi sahibi bile değil. Ülkemizde şehir hastaneleri bir bir açılırken biz neleri konuşuyoruz. Madem Zonguldak kaderine terk edilmiş. Madem Zonguldak siyasetçileri hükümet projesini bile Zonguldak'ta hayata geçiremedi. Madem 11 yıldır ninniden öte bir şey yok. Madem bilgiyi vatandaştan alıyoruz. Millet varken vekile ne ihtiyaç var"

Editör: TE Bilisim