Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının  söylenmesi ile başladı.

Ardından merhum Hayrettin Karaca'nın yaşam öyküsünü anlatan slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra TEMA İl Temsilcisi Beren Aydan tarafından konuşma yapılarak katılanlara hoş geldiniz denildi ve katkı verenlere teşekkür etti.

Berran Aydan yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Toprak dede çok sevdiği toprağa kavuştu. Atatürk Cumhuriyeti Türkiye ve Türkçe sevdalısı ekolojik çevre aktivisti iyi bir fotoğrafçı ve gerçek bir doğasever olan toprak dediğimiz Sayın Hayrettin Karaca'nın vefatından derin üzüntü duymaktayız. Doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen Anadolu'yu köy köy gezerek Türkiye'nin doğasını ve erozyon tehlikesine dikkat çeken TEMA Vakfı kurucu Onursal Başkanı Toprak dede Hayrettin Karaca 97 yaşında aramızdan ayrıldı. Hayrettin Karaca 22 Ocak Çarşamba günü Cemal Reşit Bey Salonu'nda düzenlenen törenin ardından İstanbul'da binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve hayatın bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan Toprak dede Hayrettin Karaca için düzenlenen veda töreninde ülkenin dört bir yanından binlerce TEMA Vakfı gönüllüsü ve doğa sever katıldı"dedi.

Konuşmanın ardından ise Tema Zonguldak Temsilciliği faaliyetlerinde yer alan ve destek veren gönüllere teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: TE Bilisim