İl Genel Meclisi Eylül ayı 1. Birleşimi, İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı. Ağustos ayında verilen ara tatilin ardından, meclis yeniden toplandı. İlk oturum Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı açılış ve yoklamanın ardından Temmuz ayı toplantısının son oturumuna ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kozlu ilçesi Kılıç İlkokulu zeminindeki hareketlilik nedeni ile Eğitim-Öğretim yapılamaması gerekçesiyle okulun yan tarafında bulunan ve mülkiyeti Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait olan alana beş derslik bir prefabrik okul yapılması için söz konusu taşınmazın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere 10 yıl süre ile kiralanması konusu görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi grup Başkan Vekili Fikret Zaman tarafından Merkeze bağlı Osmanlı Köyü'ndeki şelalenin turizme kazandırılması için önerge sunuldu. Sunulan önergenin Turizm Plan Bütçe ve ARGE komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

 CHP tarafından önerge verildi. Toplantı bir sonraki toplantı saatini ve Günün belirlenmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim