Zonguldak’ta Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bin 500 işçi ve hava yolundaki seferlerindeki aksamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşar Karaman yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ile ilk etapta bin kişinin, daha sonra 500 kişi kurayla alımı gerçekleşti. Bin kişinin yaklaşık 700 kişisi Zonguldak, 200’ü Bartın’dan, 100 kişi ise Karabük’ten alımlar oldu. Bin kişinin 31 Mayıs itibari ile sigorta girişi yaparak işe başlayacağı müjdesi verildi. Akabinde Enerji Bakan yardımcımızın katılımıyla Zonguldak’ta 350 kişinin akabinde Karabük’te 50 Bartın’da 100 kişinin kura çekimleri tamamlandı. Tabi bu kura çekimleri neticesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na  bin 500 işçinin totalde asla yeterli gelmeyeceğini sendika başkanlarımızın da siyasilerimizde söylüyorlar. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun daha çok işçiye ihtiyacı var, üretime ihtiyacı var ve Zonguldak’ın kömüre ihtiyacı var,  Türkiye’nin kömüre ihtiyacı var. Bu alımların devede kulak olduğunu belirtip daha fazla işçi alımı noktasında siyasilerimizi göreve çağırıyoruz. Yine her şeye rağmen bu kadar sayıda Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı İçin sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 


Türk hava yollarının uçak seferlerinin aksaması konusunda açıklamada bulunan Yeniceliler derneği başkanı Yaşar Karaman sözlerine şu şekilde devam etti;
“Türk hava yollarının Zonguldak  hava alanına inişi ile ilgili problemler yaşadığı, vatandaşlarımızın küstüğü izlenimleri gelmeye başladı. Bizler sivil toplum örgütleri olarak havaalanına sahip çıkmıştık. Gecikmelerin hava şartlarından kaynaklandığını, havaalanından kaynaklanmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu havaalanına daha büyük uçakların inmesi ve dağın tıraşlanması ve gündem oluşturulması gerekirsede son zamanlarda uçak sefer iptalleri ile ilgili genel hava şartları İstanbul’da dahi bazı uçakların İzmir’e, Ankara’ya, Bursa’ya yönlendirdiğini öğrendik. Bu konuda insanlarımız küsmesin ve kesinlikle hava yollarını tercih etsinler. İnanın uçak seferleri otobüsten bile daha uygun’a gelmektedir.”

Editör: TE Bilisim