Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, terzilik mesleğinde alltan eleman yetişmediğini en geç terzinin 50 yaşında olduğunu ifade eden Yıldız, "Bölüm acabilmek için 10 tane çırak olması gerekiyor. Eleman olmadığı için bölüm açılmıyor. Şuanda en genç terzi 50 yaşında yaş ortalamadi terzilerde 70 yaşlarında. 5 6 yıl sonraterzi bulmak zor olacak. Bir kumaştan elbise üreten terzi kalmaycak. Bizim en büyük sorunumzu 8 yıllık zorunlu eğitim çıktıktan sonra hiç bir meslek kuruluşuna çırak gelmiyor. 17 18 yaşındaki bir insana bir şey öğretemiyorsunuz. İlk okul yada orta okuldan sonra sanat okullarında giyim bölümü ayakkabı bölümü tarzında bir öğrenci kitlesi olsa bizde bunlara staj olarak dükkanlarımızda yer açsak alttan gelecek insan olur. Böyle birşey olmadığı için berberler harici meslekler gittikçe kaybolacak. Biz bundan çok yakınıyoruz. Çoğu terziye bakın ekonomik nedenlerden dolayı iş oranı biraz fazlaca  ama alttan gelen terzi yok. 

Alışverişinizi yerel esnaftan yapın

Son yıllarda internet satışlarının çok arttığını ifade eden Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, ayakkabı alan vatandaşların yerel esnaftan almaları için çağrıda bulunarak,
"Ben buradan vatandaslara çağrıda bulunmak istiyorum. Benim odamda kayıtlı ayakabıcılarda var. Ayakkabı satışlarında vatandaşlarımızı internet üzerinden değil yerel esnafdan almalarını rica ediyorum dedi.

Editör: TE Bilisim