Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, TEOG'un kaldırılmasının doğru bir adım olduğunu belirtti.

"TEOG'un KALDIRILMASI DOĞRU BİR ADIM"

Sadettin Dede şu ifadeleri kullandı; "Cumhurbaşkanımızın TEOG'la ilgili açıklamalarından sonra ortam bu konuda bir hayli ısındı diyebiliriz. Cumhurbaşkanının Başbakan ile yapmış olduğu görüşmenin ardından Başbakanın da bu yönde bir irade beyan etmesi Türkiye'de yeni bir sınav tartışmasını ortaya çıkarmış oldu. Daha önceki yıllarda LGS, OGS, SBS gibi İsimler altında bu sınavlar yapılıyordu. Bu sınavların aslında lise ölümüne geçiş hayatında öğrencilerin sınav kaygılarını azaltarak daha isabetli seçimler yapılarak orta öğretimin daha seviyeli ve düzenli hale getirilmesi için yapılan sınavlardır. TEOG İle aslında istenilen O kaygıların ortadan kaldırılması gerçekleşmemiltir. Bu anlamda yeni bir arayış içerisine girildiğini görüyoruz. Aslında doğru bir adım atılmıştır. Biz de sınav kaygılarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz.''

YENİ BİR SİSTEM MUTLAKA DENENMELİ

''Öğrencilerimizin kendi mahallelerindeki okullardan istifade etmesi farklı ve uzak mesafelerdeki okullara gidip gelerek yollarda zaman kaybı oluşmaması açısından ve mahallelerimiz dengi okullarımızın da daha faal ve aktif duruma gelmesi açısından yeni bir sistemin mutlaka denenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçten sonra nasıl bir sistem geliştirilir bunu net olarak belirtmek mümkün değildir şu anda kamuoyunda oldukça sıcak bir haber olarak yerini aldı ve tartışılacaktır. Kasım ayında yetkililer bu konuyla alakalı bir takım görüş ve düşüncelerin açıklanacağını söylediler. Biz de bu anlamda sendika olarak elimizden gelen katkıyı sunma gayreti içerisinde olacağız. Bu konuyla ilgili geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalarda vardır. Önümüzdeki günlerde sendika olarak da yapacağımız çalışmalar olacaktır"

Editör: TE Bilisim