Başkan Alan: " Son üç gündür belli odaklar ve belli basın-yayın organları tarafından sürekli gündemde tutulan su tarifesinde meclisimizce yapılan güncelleme hakkında bilgi kirliliği oluşturulduğunu gördüğümüz için bu açıklama gerekli olmuştur. 
Göreve geldiğimizde kullandığımız suyun ton fiyatı 2,80 TL idi, son yaptığımız güncelleme ile suyun ton fiyatı 3.10 TL olmuştur. Yani iddia edildiği gibi yüzde 30 değil sadece yüzde 11 gibi tahmini enflasyon değerinin altında bir güncelleme yapılmıştır. Bu da son iki yıl için gayet makuldür. 
Aynı zamanda başkanlığını yürüttüğüm Metropolitan Belediyeler Birliği’ndeki maliyetler görevi devir aldığımız zamandan bu yana yüzde 35 oranında artmıştır. Seçim zamanında söylediklerimiz ve vatandaşımıza vaat ettiğimiz her şey dün gibi hafızamızdadır. 
Kayıp kaçağın önüne geçildikten sonra bu fiyatlar tabii ki daha da makul seviyelere inecektir.
"Hep birlikte yeni Zonguldak' diyerek başladığımız hizmet mücadelemiz son derece hızlı bir şekilde mazeret üretmeden ve pandeminin arkasına sığınmadan devam etmektedir. Zonguldak'ımızı şantiye alanına çevireceğimizi söylemiştik ve şu an taraflı tarafsız her vatandaşımız bunu görmektedir. 2021 yılında bu şantiyelere daha yenileri de hızlıca eklenecektir. Tüm bu çalışmalara rağmen başta muhalefet olmak üzere bazı basın-yayın organlarının motivasyonumuzu bozmak ve bizleri yavaşlatmayı hedefleyen beyhude çabalarını üzülerek takip ediyoruz.
Tüm hemşerilerimin sadece hizmet istediğini en iyi bilen bir Zonguldak sevdalısı olarak tek derdimiz memleketimizi hizmete boğmaktır. Tüm hemşerilerimin de bizlere güvendiğine ve görev süremiz süresince söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçireceğimize inanmış olduklarını tüm kalbimle hissediyorum. Özellikle son günlerdeki su tarifesi ile ilgili çok yorum yapan muhalif arkadaşlarımıza da söyleyeceğimiz şudur; kendi belediyelerinin geçen yıl ve bu yıl aldıkları ve uyguladıkları su tarifelerine
dikkatli şekilde bakmalarını öneriyoruz.
Son olarak vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesini isterim; bu beyhude, popülist ve boş siyasetler bizi Zonguldak'ımıza hizmet etme sevdamızdan asla vazgeçiremeyecektir. 
Durmak yok, hizmete devam diyor; sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

Editör: TE Bilisim