Zonguldak’ın kanayan yarası haline gelen tefeciler ocak söndürmeye devam ediyor. Zonguldak Emniyet Müdürlüğünün son dönemde takibine giren tefeciler taktik değiştirdi. Galerici kılıfına giren tefeciler ekonomik anlamda zor günler geçiren esnafın ve vatandaşın adeta ocağını söndürüyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Galerici görünümdeki tefeciler nakite sıkışan esnafa araç veriyor, aynı aracı, aynı gün çok daha düşük fiyata vatandaştan alan tefeciler yapılan satışlardan yüksek miktarda gelir elde ediyor.

KONSERSİYUM KURDULAR!

Aralarında daha önce tefecilik yapmaktan sabıkası olan 5 kişinin oluşturduğu bu suç şebekesi bankadan kredi çekerek aldıkları araçlar ile galerici maskesinin ardına saklanarak tefecilik yapıyor. Özellikle bankalardan kredi çekemeyen vatandaşları ve esnafı hedef alan bu suç çetesi yüksek faizle verdikleri borçla ocakları söndürüyor.

BANKADAN DÜŞÜK FAİZLE KREDİ ALIP YÜKSEK FAİZLE TEFE VERİYORLAR

Galerici kılığına giren tefecilere finansman sağlayan ise bankalar. Son günlerde düşük faiz politikası nedeniyle banka faizleri düşerken, vatandaşa kredi vermek için kırk dereden su getiren bankaların, müdürlerine yakın olan bu isimlere 2 milyon TL tutarında kredi kullandırdığı iddia edildi. Bankalardan sağladığı finansman ile tefecilik yapan bu konsersiyum her geçen gün faiz oranlarını arttırarak haksız kazanç elde ediyor.

Editör: TE Bilisim