"ZONGULDAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BU KONU İLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEY YAPMIYOR"
İl Başkanı Fatih Keleş'in açıklaması şöyle: "Öncelikle meslektaşımız olan basın yayın kuruluş sahibi arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Zonguldak’ta ismini anmak istemediğim sektör ciddi bir şekilde insanları yaralıyor,insanların kanını emiyor. Aile huzurları dahil olmak üzre her şeyi bozuyor. Evet,Akın beyin canlı yayında söylemiş olduğu, benim şahsımla ilgili söylemiş olduğu şeyler  doğrudur. Biz bir arkadaşımıza kefil olduk, kefillikten dolayı anlatılanlar gibi oldu. Esas borçluya kimse gitmedi, kefile geldiler. Sayısız defa suç duyurularında bulundum. Emniyetin çeşitli birimlerine ifadeler verdim, koruma tedbirleri verildi hiç kullanmama rağmen... Maalesef ki Zonguldak'ta; bu güzel şehrimizde, Cumhuriyetin ilk kentinde Zonguldak Emniyet Müdürlüğü bu konu ile ilgili hiçbir şey yapmıyor."
"BİZ BİR MAĞDURİYET YAŞADIK, YAŞAMAYA DA DEVAM EDİYORUZ"
Bakın geçen hafta yaşanılan saldırı sonucunda denildi ki kuru sıkı tabanca ile yapıldı. Siz hiç bir insanın, bu işi yapan bir insanın kuru sıkı tabanca ile dolaştığını veya silah sıktığı hikayesine inanıyor musunu? Zonguldak'ta her şey toz pembe...Bu olay, Zonguldak'ın içler açısı halinin göstergesidir. Kimse, Allah'ın verdiği canı kimsenin alma lüksü yok ama; bu sektörü yapan arkadaşlar kendilerinde bu gücü  görmeye cesaret edebiliyorlar. Evet ben kefilim, kefillikten dolayı sıkıntı yaşıyorum, yaşamış olduğum sıkıntının hepsi ile ilgili bütün yasal yolların hepsine başvurdum. Bunun içerisinde sayın Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz da dahil olmak üzere. Gidilebilecek bütün yetkililerin resmi makamlarının hepsine gittim. Avukatlarım vasıtası ile Zonguldak Cumhuriyet savcılıkları, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü dahil olmak üzere her yere ben mağduriyetimi, yaşadığım her şeyin delilleri ve belgeleriyle ne yaşadıysam hepsinin tek tek anlattım, hepsini ifade ettim. Biz bir mağduriyet yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ama; bunun sonucunda da olabilecek her şeye katlandık."
"KİMSE KİMSENİN AŞINI, İŞİNİ, AİLE HUZURUNU BOZAMAZ!"
Kimse kimsenin aşını, işini, evini,  aile huzurunu bozamaz.  Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti devleti hakimse en son her şeye karar verici olan yasama , yürütme, yargının fertleri olan yargı bu şekilde hakimse bizim sığındığımız tek yer Türkiye Cumhuriyeti DEVLETİ. Biz başka yere sığınmıyoruz. Başka altarnetif çözümlerin hiçbiri ile işimiz yok. Biz tamamen Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne sığındık ve doğrusunu yapacağına emin bir şekilde sürecin devam etmesini bekliyoruz, korkmadan bekliyoruz. Biz korkmadan bu şehrin sıkıntılarını çözülmesini bekliyoruz. Bu şehrin sıkıntılarından birisi de ismini zikretmekten haz etmediğimiz o sektörün insanların kanını emmekse evet biz buna karşı bir şekilde direneceğiz.  Ben direneceğim, başkası direnecek, medya direnecek, siyaset direnecek, herkes her şeyi yapacak ve bu güzel şehirden bu illeti sonlandıracağız yada azaltacağız. Sayın Valimizin bu işlere, Zonguldak'ın kanayan yarasına el atacağını umut ediyoruz."
Bilindiği gibi Akın Kavi; "Fatih Keleş olayı...11 tane suç duyurusu var. Fatih Keleş, şu an bir partinin il başkanı. Avukat kimliği var. Keleş'ler dediğiniz zaman, Zonguldak'ta 5 aile varsa bu 5 ailenin içindedir. Kefil oldu diye gerçek borçlusunun üzerine gitmiyor, Fatih Keleş'e gidiyor... Çünkü; Fatih Keleş onlar için kolay lokma. 4 milyon istiyor! 400 bin liraya, 4 milyon ne demek!raya o giriyor, bu giriyor, 2 buçuğa iniyor. Adamın evine gidiyorlar!" şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim