düzenlenen kahvaltıya Merkez ve ilçelerdeki eğitim çalışanları ve aileleri katıldılar. Teç Sen İl Temsilcisi Muhammet Esim yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Varoluşta en büyük cesaret, kalabalıkta bir koyun olmak yerine, bir aslan gibi tek başına kalabilmektir.  Geçmişi bilen, Geleceği Görenin ve  Türkiyenin Parlayan Yıldızının adıdır TEÇ-SEN.” ifadesine yer verdi. 

Diğer eğitim sendikaları eleştirilerde bulunan Muhammed Esim, "15 yıldır varsınız ancak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında bir kere olsun birlikte hareket edemediniz." Şeklinde konuştu.

üyelerine daha etkin ve verimli bir şekilde ulaşmak için  hizmet etmeyi kendilerine görev saydıklarını ifade eden Tekzen Zonguldak il temsilcisi Muhammed şefim şunları kaydetti;

" Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası TEÇ-SEN 16 Haziran 2006 yılında Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstermek amacı ile 4 b li,   genel idare hizmetler,  teknik hizmetler,  sağlık hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında faaliyet gösteren personellerimizin tek bir çatı altında toplanması için mücadelesine siyasetin ve eğitim öğretim hizmetleri sınıfının öğretmen üye olmadığı bir sendikacılık anlayışını benimseyerek kurulmuştur.
Siz Değerli Eğitim Çalışanlarından Aldığımız Güç ve Motivasyon İle 15 Yıldır Duruşumuzdan ve Yönümüzden Asla Sapmadık.16 Haziran 2006’dan Bu Yana Eğitim Çalışanlarının Onurlu Varoluş Mücadelesi için Çıktığımız Bu Yolda İlk Günki Heyacan ve Azimle Daima Eğitim Camiasının Görünmez Kahramanları Olan Siz Değerli Eğitim Çalışanlarının Yanında Olduk,Beraber Yürüdük,Beraber Büyüdük.Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını ve Dertlerini Görünür Kılmak İçin eğitim çalışanlarının sesinin duyulmasında öncülük edecek, yaralarını saracak ve dertlerine derman olacak herhangi bir sivil toplum örgütü bulunmuyordu. 16 Haziran 2006 tarihinden sonra yağmurun, suyun hatta denizlerin, okyanusların kıskandığı ve söndüremediği Teç-Sen ateşi Ordu ilinde Sayın Ümit DEMİREL Başkanlığında yanmaya ve tüm Türkiye’yi kasıp kavurmaya başladı. 15 yıllık sendikal faaliyetimizde, bu güne kadar ne söz verdiysek fazlasıyla tuttuk, hiçbir siyasal partinin kimliğini sendikamızın kimliğine eş değer etmedik, siyasallaşmadık, siyasetin içinde olmadık ve olmayacağız da..
Eğitim çalışanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenerek, sorunların çözülmesi için gerekli olan hukuksal, maddesel ve manevi adımları attık, mücadelemizi yaptık, 15 yıllık süre zarfı içinde makamsal ve mevkisel sarhoşluk yaşamadık, yaşatmadık..
sendikamızın adına ve ismine yakışır duruş gösterip, evrensel değerlerden olan, onur, haysiyet, şeref, namus ve dürüstlük olgularımızdan ödün vermedik, vermeyeceğizde,tüm enerjimizi, motivasyonumuzu ve gücümüzü tüm eğitim çalışanları sendikasının büyümesi ve gelişmesi içinde kullandık ve kullanmaya da devam edeceğiz.    
15 yıldır dile getirilmeyen, söylenmeyen ve üzerinde durulmayan sorunlarımızı anlatmaya başladığımızda, bizleri yıllardır görmeyen, görmek istemeyen, memurdur hizmetlidir ne yapabilir diyen zihniyetlerin kış uykularından uyandığını, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için broşür bastıklarını, hatta eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için eylem yaptıklarını gördük, bunların yanında ne yalancı olduklarını, ne düzenci olduklarını ve rantlarına çomak sokulunca ne nifakçı olduklarını da gördük. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikasına söylemedikleri, atmadıkları çamur kalmadı. Biri sağcı dedi, biri solcu, diğeri de muhafazakar bir sendikanın kolu dedi tutmadı. Şimdi ise, BÖLÜCÜ, İŞBİRLİKÇİ ve HÜKÜMET GÜDÜMLÜ SENDİKA diyorlar desinler, sizler 15 yıldır eğitim çalışanlarını siyasi ideoloji ve düşünce bazında böldünüz, böldürdünüz..
 BÖLÜCÜLÜĞÜN lisanslı patenti sizdedir. Asıl Sizler BÖLÜCÜSÜNÜZ.  15 yıldır varsınız ancak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında bir kere olsun birlikte hareket edemediniz. Birlikte eylem yapmadınız. Birlikte basın önüne çıkmadınız.. asıl İŞBİRLİKÇİLER DE sizlersiniz.  Yıllardır hükümet ne dediyse, ne söylediyse  yaptınız, siz emredersin paşam. Siz nasıl istersiniz ağam dediniz bizim ne hükümetlerle  nede sizlerle sorunumuz yoktur. Bunu böyle  bilin. Bizim sizleri bölme gibi niyetimizde yoktur bunuda iyi belleyin, bizim tek amacımız tek derdimiz vardır. Oda eğitim çalışanlarının bu güne kadar alınması gereken haklarını, birilerinin adamı olmadan, siyasete bulaşmadan, almaktır.
Değerli Eğitim Çalışanı Dava Arkadaşlarım, TEÇ-SEN Kurulduğu dünden bu güne verdiğimiz mücadelede 34 maddelik olan kazanımları şunlardır,
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Çıkartılması,  Giyim Yardımlarının Nakdi Ödenmesi,    Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında İlk Defa Çan Eğrisi Sisteminin Uygulanması,     2015 GYS’ dan Sonra İlk Defa Ek Atama Açtırılması,     Sözlü Sınavlarda Sınav Puanının Yazılı Sınav Puanının Etkilememesi,   Seçimlerde Görev Alan Personelin Gündelik Ücretlerini Alması,    MEB  Boş Kadroların Açıklanması,  Promosyon Soygunculuğunun Önüne Geçilmesi,  Promosyon Davalarının Kazanılması,  MEB Sınavlarında İl Dışına Sınava Gidenlere Yolluk Ödenmesi,     MEB Çalışanlarına Eşit Lojman Hakkından Yararlandırılması,      Lisede Görev Yapan Hizmetlilerin ÖSYM Sınav Başvurularından Pay Alması,      Hizmet Şeref Belgesinin Emekli Olan Tüm Eğitim Çalışanlarına Verilmesi, Sınavsız Yapılan Şube Müdürü Atamalarının Önüne Geçilmesi ve Sınavların Şube Müdürlüğü Sınavlarının Açtırılması,       Memurluktan V.H.K.İ, Hizmetli Kadrosundan Bekçiliğe, Kaloriferci Kadrolarına Sınavsız Geçişlerin 2 Yılda Bir Açılması,     Okullarda Çalışan Eğitim Çalışanı Arkadaşlarımıza Fazla Mesai Karşılığı İzin Verilmesi,       Ankara’da Üyelerimize Ücretsiz Otel Konaklama Hizmeti Verilmesi,      Lojman Genelgesinin İptali Davasının Kazanılması,    Şube Müdürlüğü Sınavında Açılan İptal Davalarının Kazanılması,         4/B li Personelin Sendika Üyesi Olması Konusunda Açılan Davanın Kazanılması, Kaymakamların Geçici Görevlendirilme Yetkisinin Olmadığı Hakkında Davanın Kazanılması,   Geçici Görevlendirilmelerle İlgili İptal Davaların Kazanılması, Pansiyonlu Okullarda Eğitim Çalışanlarının Yemek Hizmetlerinden Ücretsiz Yararlanmaları, 4/B li Personelin Kadro Talebini Bakanlar Kuruluna Getirilmesi,  GYS Sonrası Mazeret Atamaların Gerçekleşmesi,    
 2828 Sayılı Kanunla İşe Başlayan Personelin Teknik Kadroya Atanmaları,   Engelli Personelin Bir Defayla Yer Değişikliğinin Sınırlandırılmaması,   İller Arası Yer Değişikliğinde 5 Yıl Olan Sürenin 3 Yıla Düşürülmesi,   GYS’ da Başarı Puanının 60 Puana Düşürülmesi,     YHS Personelinin GYS Girebilme Şartı Olan 3 Yıllık Sürenin 1 Yıla Düşürülmesi,      Görevlendirilme Şöför Olarak Görev Yapan Personele Kadro Verilmesi,     Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Görev Yapan Personele Mesai Ücreti verilmesi gibi maddelerin, ve hatırlamadığım  verdiğimiz mücadele doğrultusunda, her platformda gururlanarak bahsettiğim kazanımlarımız..
Değerli Arkadaşlarım Vergi ceza ve harçlara %36,2 zam geldi. TUİK'e göre enflasyon %20. Madem TUİK doğru söylüyor bu fark niye. Memur ve emekliye enflasyon oranında zam verilirken vergilerin yeniden değerlendirme oranı enflasyonun neredeyse 2 katı olmasının izahı yok. Sağda solda enflasyon sebebi ve zam faktörlerini arıyoruz. Mesela gıda da marketleri suçluyoruz ki olabilir, peki vergi artışlarının sebebi ve sorumlusu? 
Ya da şöyle mi düşünmeli TÜİK in açıkladığı oranların gerçeği yansıtmadığının itirafı mi? Kasikla verip kepçeyle alınan halk tükenince ne olacak bunun bir hesabı vardır ? 
Kuruş değil duruş sendikacılığı yapanlar artık sabit gelirlilerin halini ne zaman anlayıp duruş yerine kuruş derdine düşecek?
Bakınız, Açlık sınırının altında yaşayan eğitim çalışanları, bankalarca kredi, kredi kartı ve faiz sarmalına alınmıştır. Yarınlarının alın terlerini ve çocuklarının rızklarını bankalara ipotek olarak vermiştir. Yaşam standardı denen bilimsel araştırmaları unutalı uzun zaman olmuştur. İlköğretim çağında ve üniversitede okuyan çocuğu olan eğitim çalışanlarının halini anlatmaya bile gerek yoktur. Çünkü hem okuyan öğrencilerimiz, hem de okutmaya çalışan eğitim çalışanı kardeşimiz ezilmişliğin ve yokluğun sırtına yüklediği sorumlulukların içinde boğulup, günü kurtarma telaşı içinde yarınları düşünmeden yaşamak zorunda bırakılmıştır. 
Ayrıca, hem yoklukla mücadele eden, hemde yaşamla mücadele ortamında kendini yalnız hisseden eğitim çalışanı strese ve aşırı gerilmeye dayalı mesleki hastalıklara mağruz kaldığıda aşikardır..
   
Değerli Arkadaşlarım, İlimizde Tüm Eğitim Çalışanı arkadaşlarımızın ekonomik ve kültürel anlamda da sosyal etkinlere önem vererek devam etmekteyiz malumunuz  pandemi sürecinde risk almama adına ara vermiş bulunuyoruz,  yine pandemi sürecinin sona ermesi ile hep birlikte geleneksel piknik organizasyonlarımızın gerçekleştirme planlarımızın olduğunun bilinmesini isteriz, 
Değerli arkadaşlarım, amacımız, hedefimiz; üye sayımızı artırarak Zonguldak’ta TEÇ-SEN şubesi oluşması için mücadele etmektir, bu noktada siz değerli arkadaşlarımızın destekleri ile belirlediğimiz hedefe ulaşma gayreti içindeyiz..  
   Göreve geldiğimiz günden bu güne yaptığımız faaliyetler ile ilgili bilgilendirme yapmak isterim, üyelerimize daha etkin ve verimli bir şekilde ulaşmak için sosyal medyayı kullanarak hizmet etmeyi kendimize görev saydık, bu bağlamda üyelerimize elimizde olan imkanlar doğrultusunda genel merkezimizden gelen payların yılbaşı promosyonları yaptırarak ulaştırdık, üyelerimize ekonomik olarak katkı sağlamak amacı ile belirli özel tıp merkezleri, mağaza, pastane ve benzeri alış veriş merkezleri ile anlaşarak protokoller imzaladık, ve yine Genel Merkezimizin aldığı kararlar doğrultusunda Türkiye genelinde ve ilimizde 2021 yılında uygulanan ‘Bizde Varız’ mücadelesi kapsamında ekonomik, sosyal haklarımız ile ilgili istek ve taleplerimizi üyelerimiz ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızın katılımları ile coşkulu basın açıklamaları gerçekleştirerek yollara revan olduk, olmayada devam edeceğiz, Gündemde olan SENDİKAMIZ VE KAMU ÇALIŞANLARINA YAPILMAYA ÇALIŞILAN %1 OYUNUNU BOZMAK ADINA 24 AĞUSTOS’DAN BU ZAMANA KADAR OLAN SÜREÇTE DE GEREK HİZMET KOLUMUZDA,FAALİYETTE BULUNAN SENDİKALARLA BİRLEŞME KARARLARI ALARAK, GEREKSE BU SÜREÇTE GERÇEKLEŞTİRİĞİ YENİ ÜYE KATILIMLARI İLE BÜYÜMESİNE DEVAM EDEREK, KAMU ÇALIŞANLARINI 88 LİRAYA ESİR ALMA OYUNUNU BOŞA ÇIKARMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLEMİŞ, İLERLRMEYEDE DEVAM EDECEKTİR,AYRICA 6. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMEDE DÜZENLENEN %1 GARABETİNİN YÜCE TÜRK MAHKEMELERİNCE İPTAL EDİLECEĞİNE DE İNANCIMIZ TAMDIR. ÇÜNKÜ ANAYASA MAHKEMESİNİN VE DANIŞTAYIN, DAVALARIMIZA EMSAL OLUŞTURACAK BİRÇOK KARARI VARDIR.   
 
DEMOKRASİMİZİN ÇOĞULCULUK İLKESİNİ HEDEF ALAN, BU KARARIN, ÜLKEMİZİN DÜNYA NEZDİNDEKİ İTİBARINA ZARAR VERECEĞİ DE KAÇINILMAZDIR,
 
BİR SENDİKANIN KORUNUP KOLLANMASI İÇİN ÇOK SESLİLİĞİ VE REKABETİ ORTADAN KALDIRACAK BU ADALETSİZ GİRİŞİMİN YARGI KARARI İLE DE KAMUOYU VİCDANINDA DA HAK ETTİĞİ YERİ ALACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOKTUR. 
 
İNŞALLAH BU GÜNLERDE AÇILAN DAVANIN KARAR AŞAMASINDA OLDUĞU, BEKLENTİMİZ DOĞRULTUSUNDA LEHİMİZE ÇIKACAK SONUCUN KAMU ÇALIŞANLARININ VE KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAKTIR. Malumunuz 

sizlerede gelmiştir 400 tl alamıyorsunuz diyen etkili ve yetki ağaları, yine sormak gerekir bizler yıllardır eğitim ödeneğini alamıyoruz, bu konuyla da ilgilenin de samimi olduğunuzu görelim Sayıyı aşmışız, daha da aşarız, Mahkemeyi de kazanırız inşallah sorun yok, ancak, Yarınları ve tüm haklarımızı kazanma iradesi ve yaptırımı için  bu 88 TL bizim sarı öküzümüzdür.
Yani eğitim çalışanı yetkili sen ve bakanlıkca  verilmeyen haklarını,  tutulmayan sözlerini ve yaptıklarını unutup, bu 88 TL ye gerekli duruşu göstermezsek, bundan sonra, zammış, Eğitim ödeneğiymiş, 3600 müş Gelir vergisinin sabitlenmesiymiş, hakmış, hukukmuş çok ararız. Bugününü de çok ararız, TEÇ-SEN i de çok ararız kısa, öz, net bizleri  yok hükmünde sayan zihniyete verdiğimiz Varoluş Mücadelemizde destekleriniz için sizlere müteşekkirim.. 
       Değerli eğitim çalışanı emek veren vefakar dava arkadaşlarım, sözlerime burada son vermeden önce bu güne kadar cesur yürekliliğinizle bizde varız varoluş mücadelesinde üyeliklerinizle vermiş olduğunuz destekleriniz  için size çok teşekkür ediyorum ve sizinle gurur duyuyoruz, TEÇ-SEN olarak gerçekleri söylemekten, hak ve adaletin yeniden tesisini sağlamak için doğru bildiğimiz bu davanın dik duruşu omurgası siyasi ideolojik bir saplantı içinde olmadığına inancımız tamdır, ‘Biz de Varız’ sloganıyla siz değerli üye arkadaşlarımızın desteği ilede mücadele etmeye devam edeceğiz, Varoluşta en büyük cesaret, kalabalıkta bir koyun olmak yerine, bir aslan gibi tek başına kalabilmektir.  Geçmişi bilen, Geleceği Görenin ve  Türkiyenin Parlayan Yıldızının adıdır TEÇ-SEN İlimizin Değerli Basın Mensuplarımızın Güzide Temsilcileri, İlçe Başkanlarım, Kıymetli eğitim çalışanı TEÇ-SEN üyesi arkadaşlarım ve eğitim çalışanı gelen misafirlerimiz ‘Kadrolar Buluşuyor’ Kahvaltı  etkinliğimize katılımlarınızla vermiş olduğunuz destek için, Zonguldak TEÇ-SEN Yönetim Kurulu adına teşekkür eder hep birlikte sağlıklı mutlu yarınlara ulaşma temennisi ile esenlikler dilerim sağ olun var olun.. Biz Birlikte Daha Güçlüyüz.” şeklinde konuştu. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim