Zonguldak Belediyesi bugün yazılı bir açıklama yaparak halk otobüsü sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini, Cuma gününden itibaren otobüs seferlerinin sona ereceğini duyurdu.

Yapılan açıklama şu şekilde:  "İhale sonrasında 09/11/2020 tarihinde hizmete başlayan yüklenici firma, bugün itibarıyla sözleşme ve şartname hükümlerini yerine getirmediğinden dolayı sözleşme feshedilmiştir.

Yüklenici firma tarafından 17/12/2021 Cuma günü itibarı ile hizmet verilemeyecektir. Halkımızın en sağlıklı şekilde toplu taşıma hizmeti alabilmesi için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.

Halkımıza saygıyla duyurulur."

Bu açıklamanın ardından Zonguldak’ta Halk Otobüsü krizi bir kez daha boy gösterdi. Geçtiğimiz yıl hizmete başlayan SED Otomotiv yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle  seferleri sürdüremedi.

OSMAN KÖKSAL BAHAR HEP AYNI TELDEN!

Yaşanan bu Halk Otobüsü krizinin ardından, her Halk Otobüsü krizinde olduğu gibi Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Köksal Osman Bahar yeniden ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Atıl İnsan Kaynakları firması sözleşmesini bitirdiği dönemde, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşeceklerini belirten ve “Halkı yolda bırakmayacağız” diyen Osman Köksal Bahar kısa sürede geri vites yaparak  “Böyle sıkıntılı bir dönemde belediyeyi sıkıntıya sokmaya gerek yok. Biz her zaman belediyenin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Belediyenin yapacağı halk otobüsleri ihalesine girmeme kararı aldık” açıklamasında bulunmuştu. Halk Otobüslerini çalışmadığı dönemde 65 üstü vatandaşları öğrenci fiyatıyla taşıyan Dolmuş esnafı ücretsiz taşımaya yanaşmamıştı.

Bugün yaşanan Halk Otobüsü sorununun ardından bir açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Köksal Osman Bahar “Halk otobüsleri ihalesi feshedildi. Biz de Zonguldak halkımızı şoför esnafı olarak mağdur etmemek için bugün bir toplantı yaptık. Bu arada hem vatandaşımızı hem dolmuşçu esnafımızı mağdur etmeden ne yapabiliriz bunları görüştük. Biz ekmeğimizi vatandaşımızla kazanıyoruz, biz onun için vatandaşımızın bu mağduriyetini gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şartlarda anlaşabilirsek biz bu işe talibiz.” açıklaması yaptı.

Her fırsatta “halkı mağdur etmeyeceğiz” diyen Osman Köksal Bahar sıra 65 yaş üzerini ücretsiz taşımaya geldiği zaman geri çekiliyor.

Editör: TE Bilisim