Ereğli-Devrek ilçeleri arası Karayolu'nun bir kısmına dökülen ziftin kaplanmaması sürücülerin tepkisine neden olurken Karayolları yetkilileri yağış yağmaması durumunda Salı günü asfaltın serileceğini bildirdi. 
Ereğli-Devrek Karayolu'nun Aydınlar-Süleymanbeyler Köyü mevkiinde 1.1 kilometre ve Yazıcılar Köyü mevkiinde de 1 olmak üzere toplam 2,1 kilometrelik alana dökülen ziftin sıcak havada erimesi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücüler araçlarının zifte bulandığını ve zarar gördüğünü belirtirken, aynı zamanda yolun kaygan olması nedeniyle sürekli trafik kazası riski yaşadıklarını söyledi. Bölgedeki esnaflarda yoldaki zift nedeniyle müşterilerinin ilçe merkezinden gelmediğini ve işlerinin çok düştüğünü dile getirdi. 
Bölgedeki esnaflardan Selahattin Öçal, Aydınlar-Süleymanbeyler Köyü hattına yaklaşık 4 gün önce bu malzemenin serildiğini ve dükkanlarının mahvolduğunu dile getirdi. Öçal gazetecilere yaptığı açıklamada "Yaklaşık bir hafta önce buraları düzelteceğiz diye asfaltı kazıdılar. Daha sonra şiddetli yağmur yağdı ve bozulan yol toz olmaya başladı. Vatandaş toz oluyor diye şikayet etmiş. Toz oluyor diye bu seferde zifti döktüler. Ziftin ardından asfaltı dökecekler diye bekliyorduk. Fakat asfalt dökülmedi, zifti döküp bıraktılar. 4 gündür bu yol böyle. Arabalar rezil perişan. İş yerimiz battı. Müşterilerimizde yol bu şekildeyken gelmek istemiyorlar. Bu yolu Devrek'e kadar yaklaşık 50 tane köy kullanıyor. Az ilerde Yazıcılar Köyü var, orası da aynı durumda. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Tam bayram arifesi, işlerin yoğun olduğu bir zamanda biz mağduruz, diğer esnaf arkadaşlarımız mağdur. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.
Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise elverişsiz hava şartları nedeniyle serilen astarın üzerine asfaltın dökülemediğini belirterek, yarına kadar (Salı Günü) yağmur yağmaması durumunda asfaltın döküleceğini belirtti. Söz konusu bölgede müteahhidin çalışma yaptığını belirten Özendi, kendilerinin de bölgeyi kontrol ettiklerini ifade etti. Özendi, Kurban Bayramı'ndan önce yağmur yağmadığı takdirde asfaltın serileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim