"KOZLU’DA Kİ İMAR YOLSUZLUKLARI YILAN HİKAYESİ GİBİ"

Kozlu Belediyesi çekme mesafeleri ile bodrum katlarıyla 7 kat 3+1 olacak Fatih Sitesinde ki arsayı satışa çıkardı. Bu arsayı Müteahhit Cengiz Gürleyen aldı. 2016’da o dönemin AK Partili Belediye Başkanı Ertan Şahin imar değişikliğine giderek arsanın çekme mesafelerini iptal ederek inşaat izni verdi. Mahkemelik olan yer mühürlendi. Ertan Şahin’in vefatından sonra Başkan olan AK Partili Kerim Yılmaz buraya tekrar meclis kararıyla imar izni verdi. Bu defa eski Başkanlardan Hüdayi Dökmeci şikayetçi oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da yasa dışı imar izni veren Belediye Başkanları hakkında soruşturma izni verdi. Son yerel seçimler öncesi İYİ Parti' den aday olan Hüdayi Dökmeci davasını hatırlı müteahhit Cengiz Gürleyen için geri çekti. 


Ve bu defa sahneye AK Partili Ali Bektaş çıkıyor. 2019’da imar değişikliğine giderek Gürleyen’in Esma Sultan’ına izin veriyor. Kozlu’da 2019’da mahkeme kararlarıyla tüm inşaatlar durduruldu. Ancak Ali Bektaş, 2020’de yeniden imar değişikliği yaptı ve yine Esma Sultan konutlarına izin verdi. 


"ESMA SULTAN’IN MÜHRÜNÜ KİM BOZDU?"

Açılan davalar sonucunda inşaat durdurulduğu gibi de mühürlendi. Ancak pandemi döneminde mühürler, mahkeme kararları hiçe sayılarak Esma Sultan Konutları tamamlandı. 
Kozlu’da iki yıldır inşaat yapılması sözüm ona mahkeme tarafından yasak olduğu halde tüm binalar tamamlandığı gibi yeni binaların yapımı da son sürat sürüyor.


"7 DAİRE 60 DAİRE OLDU"
7 kat 3+1 olması gereken bina 14 kat 60 daire olarak tamamlanan Esma Sultan Konutları'nın da satışına başlandı. Ruhsatsız, izinsiz, mahkeme kararları ve mühürlemelerine rağmen nasıl ve ne şekilde yaptığını müteahhit firma sahibi Cengiz Gürleyen ve Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Esma Sultan konutlarında defalarca mühür bozma işini kimler ne karşılığında nasıl yaptığı ise akıllara durgunluk veriyor.

Editör: TE Bilisim