Oyak Grubuna bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’in cüruf atıkları ihalesini alan Ege Metal kendisine lazımlı maddeleri ayrıştırdık tan sonra yok etmesi gereken cürufları Karadeniz Ereğli Gülüç Beldesindeki tersaneler alanında denize bırakmasına seyirci kalınmasına tepkiler büyüyor. Ege Metal’in denize bir milyon ton insan ve çevre sağlığına zararlı cüruf bıraktığı ve bu konuyla ilgili olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ereğli Kaymakamlığı ve Gülüç Belediyesinin seyirci kalması tepkilere neden oluyor.
İŞİN İÇİNDE İŞLER VAR
Bir milyon ton cüruf atığını denize bırakan Ege Metal çevre ve insan sağlığına zararlı ham maddeleri yok etme yerine denize bıraktığı için önce konkordato ilan ediyor ve ardından iflasını açıklıyor. Ege Metal’in sahibi Erdoğan Erdem tekrar Ege Demir-Çelik adında bir firma kuruyor ve yine Erdemir’den aynı ihaleyi alıyor. Erdemir’in cüruflarını eledikten sonra kalan zehirli posayı yok etmesi gerekirken bunları denize bıraktığı gibi Erdemir Fabrikalarının sahası içinde de yaklaşık 2 milyon ton atığı gelişi güzel bırakmasına seyirci kalınıyor.
OYAK VE ERDEMİR, ERDOĞAN ERDEM’İ NEDEN KORUYOR
İflas eden firmasından sonra yeni kurduğu firmaya Erdemir’in ihale vermesi akıllarda soru işaretleri yaratıyor. Elmas TV İhbar hattına ulaşan bilgilere göre Ege Demir-Çelik Firması sahibinin CHP’den AKP’ye geçen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral tarafından korunduğunu iddia ettiler. 
HALİL POSBIYIK KADAR OLAMADILAR
OYAK ve Erdemir Yönetimi gibi Ereğli Kaymakamlığı, Gülüç Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün olaya seyirci kalması tepkilere yol acarken, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlgili firmaya çevre ve insan sağlığına verdiği zarardan ötürü çeşitli defalar cezalar uyguladı. 50-100 dönüm alana cüruf atığını bırakan Roj Metal ile Ege Demir-Çelik’in sahibi Erdoğan Erdem’in siyasi ayağını Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demitaş’ın sağladığında bize ulaşan iddialar arasında. 
SÖZÜM ONA ÇEVRECİ ERDEMİR
 Erdemir dünyaya ve ülkemize yaptığı tanımlarda, ISO 14001 Çevre Boyut ve Çevre Yönetim Sitemlerine büyük önem ve yatırım yaptıklarını söyleseler de kendilerine iş yapan firmanın fabrika sahasında ve Gülüç Tersaneler bölgesinde denize zehirli atığı bırakması değişik şekillerde yorumlandı.

Editör: TE Bilisim