Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın 'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' söyleminin ardından sosyal medyada destek mesajı verenlerden bazıları, yaptıkları icatlarla şaşırttı. 
Belediye personeli, meclis üyeleri ve bir çok partili tarafından paylaşılan  ardından 'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak'  vatandaş da şaşkınlığını gizleyemiyor.
Özellikle son günlerde belediye de yaşanan darp iddiaları, basına yönelik yapılan ağır ithamlar ve parti içinde karmaşanın yaşanmasına vesile olduğu iddia edilen Dr. Ömer Selim Alan'ın bu sözü neden kullandığı merak ediliyor. 
Şu güne kadar devlet imkanlarıyla yapılan yatırımlar dışında hiçbir proje hayata geçiremeyen Dr. Ömer Selim Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımına başlayan projelere kendi fotoğrafını asmak dışında bir çalışmaya imza atamadı. Genç ve Doktor olduğu için vatandaşın seçim döneminde hizmet adına beklentiye girdiği Selim Alan, iktidar partisinin yaptığı hizmetler dışında bir şey yapamadığı için, ‘Ak Partiden her hangi bir isimde seçilseydi, aynı hizmeti alacaktık’ yorumlarına neden oldu.
PEKİ ZONGULDAK’DA NE ESKİSİ GİBİ DEĞİL?
Zonguldak'ta bu tür hırs ve ihtirasların bugüne dek yaşanmadığı ve Başkan Alan'ın 'Tek yetkili benim' havası içerisinde bu tür açıklamalar yapmasının ardından vatandaşlar: 'Zonguldak'ta hiç birşey eski gibi değil, belediye başkanına ulaşamıyoruz, darp edilen vatandaşlar var' derken, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ı görevden aldırdığı ve şimdi ise gözlerini AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a diktiği de Gazipaşa'da konuşuluyor.
Vatandaştan uzak bir belediyecilik anlayışına imza atan Dr. Ömer Selim Alan’ın kendine yakın 280 kişiyi işe almasının ardından belediyedeki çalışma huzurunun da bozulduğu iddia ediliyor. Partisine bakmaksızın kendine yakın isimlere kadro açan Başkan Alan’ın bu hareketinin belediyeye maliyeti ise aylık 2 milyon TL. Hırs ve entrikalar  ile belediyeyi yönetmeye çalışan Selim Alan, yeni işe aldığı bir çok yakınını belediyede belirli odalara yerleştirerek, muhbirlik yaptırmaya çalıştığı iddia edildi.
Muharrem Akdemir döneminde işe alınan 11 kişiyi işten çıkartan Ömer Selim Alan’ın  onların yerine 280 kişi işe alması ve ardından 'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' demesi eleştirilere neden oldu.
Öte yandan, ''Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' paylaşımı yapan Meclis üyeleri Gökhan Çüteli'nin iflasın eşiğindeyken başkasının üzerine kurduğu temizlik şirketi ile belediyeye doğrudan temin ile ürün sattığı iddia edilirken, 'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' paylaşımı yapması, Zonguldak’ta bir çok şeyin eskisinden bile kötü olduğu yorumlarına neden oldu.
Ayrıca, Başkan Alan'a yakın olan bir isim olan ve bir dargın bir barışık olduğu Yaşar Gök'ün de ''Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak” paylaşımı yaparken, TTK lojmanlarını komisyon alarak vatandaşa satmaya çalıştığı haberleri manşetlerden düşmedi. 
Dr. Ömer Selim Alan’ın bazı yakın çevresine ve belediye çalışanına 'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' sloganını, mesaj atarak sosyal medya hesabından paylaşmaya zorladığı iddia edildi.
'Artık Zonguldak'ta hiçbir şey eskisi olmayacak' diye paylaşımlar yapanların arasında, evli sekreteriyle ilişki yaşayan iş adamı da var.

Vatandaş soruyor! Yapılan bu paylaşımlar algı operasyonu mu yapılmaya çalışılıyor? Yoksa belediyecilik anlamında  yaşanan başarısızlığın üzerini örtme çalışması mı? Peki Zonguldak'ta artık hiçbir şey eski gibi olmayacak ise ne olacak? İflasın eşiğinden kurtulup Belediye nimetleriyle tekrar para kazananlar, yüksek maaşlarla belediyeye işe girip çalışanları darp edenler, hiçbir vasfı olmadan görevinde yükselenler, hiçbir fikri olmadığı derneğinin başkanlığını kullanarak siyasette sıçrama yapmayan çalışanlar, Ak Parti içinde huzursuzluk yaratarak önce Merkez ilçe başkanını görevden aldırıp şimdi de il başkanına gözü dikenlerinin olduğu yerde Zonguldak'ta artık hiçbir şey eski gibi olmayacağı açık bir şekilde görülüyor.

Editör: TE Bilisim