Koronavirüs salgının başladığı ilk günlerden bugüne vaka sayılarıyla gündeme gelen Zonguldak'ta vaka artışı devam ediyor. Geçen günlerde günlük vaka sayılarında 800'ü geçen Zonguldak hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada yüzde 50 vaka artışının yaşandığını söyledi. Yoğun bakımlarda ise doluluk oranını yüzde 77 olarak açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirler açıklamış, bu kapsamda; hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması ve hafta sonu cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlanmıştı.

Henüz uygulamanın ilk haftasında, Ak Parti Belediye Meclis üyelerinden skandal bir fotoğraf geldi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Belediye Meclis üyeleri ve bazı belediye çalışanları, Belediyeye devri gerçekleştirilen Kent Ormanında buluştu. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen kent ormanında toplanan kalabalık, hem belediyenin çalışmalarını inceledi hem de güzel hava ile birlikte sonbaharın tadını çıkarttı.

Belediye Meclis üyesi Sinan Toprak’ın sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda maske ve mesafe kuralına uyulmadığı görülürken, aynı zamanda doktor olan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın da bulundu toplu fotoğraf da maske takılması dikkat çekti.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı gün, kent ormanını ziyaret eden ve sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda maske ve mesafe kuralını hiçe sayan meclis üyeleri vatandaşın tepkisini topladı.

Gündüz saatlerinde gerçekleşen bu ziyaretten saatler sonra, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, vatandaşları mecbur kalmadıkça evlerinde çıkmamaları konusunda uyardı.

Sokağa çıkma kısıtlamasında kent ormanında toplanan Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanların evlerinde kalması gerekirken maskesiz sonbaharın tadını çıkartması, korona virüs ile mücadelenin sürdüğü şu günlerde büyük tepki topladı.

Editör: TE Bilisim