Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Cevdet Civelek, oda üyelerinin koronavirüs salgını nedeniyle taşımacı esnafının mağdur olduğunu söyledi. Esnafın mağduriyetinin giderilmesini talep eden Başkan Civelek yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bütün dünyada ve ülkemizin tamamında olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle İlçemizde de bütün taşımacı esnaflarımız mağdur olmuşlardır. Oda üyelerimizin bu salgın döneminde çalışamadıklarından bankalara, SSK’ya, BAĞ-KUR’a, belediyeye, vergi dairesine ödemelerini yapamamış ve çoğunun bu kurumlara birikmiş borçları bulunmaktadır. Üyelerimizin mali sıkıntılarının giderilmesi, bu kurumlara olan borçlarını ödeyebilmeleri için Devletimizden talebimiz; uzun vadeli (en az 36 ay) geri ödemesiz sıfır faizli esnaf kredisi verilmesini talep etmekteyiz. Ayrıca üyelerimizin Esnaf Kefalet Kooperatifi aracılığı ile kullandığı kredilerin ödemelerinin faizsiz en az 6 ertelenmesini istiyoruz.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaflarımızın bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda bakanlarımızla çalışma yapacağını ümit etmekteyiz. Değerli üyelerimize işlerinde kazasız, belasız sağlıkla bol kazançlı çalışmalar dilerim.

Editör: TE Bilisim