Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi, SED Otomotiv Yöneticisi 46 yaşındaki Sıtkı Velioğlu içine düştüğü borç batağı nedeniyle aldığı tehdit telefonları ve mesajları yüzünden evinde kendisini vurarak intihar etmişti. 12 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen intihar olayının sır perdesi aralanmaya devam ediyor.

ÖLMEK BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR TEFE FAİZİ İŞLİYOR

İddiaya göre, Tefe ve kumar aleminde nam salmış Şeytan lakaplı M.K, Sıtkı Velioğlu’na tefe faizi ile 260 bin TL vermiş. Sıtkı Velioğlu paranın aylık tefe faizleri onların değimiyle “kuyruklarını” ödüyormuş. Ödemelerde güçlük yaşamaya başlayınca Baba-Oğul tefecilik yapan Şeytan M.K, borcu önce 350 bin TL’ye çıkarmış, şimdide Sıtkı Velioğlu’nun ailesinden borcun 400 bin TL olduğunu ve ödemesinin yapılmasını istediği öne sürüldü. Sıtkı Velioğlu’nun ölümünden önce Şeytan lakaplı M.K’nin ve Oğlu S.K’nın telefonlarına çıkmadığı için gönderdikleri tehdit içerikli mesajlar inceleme altına alındı. Şeytan M.K’nın Sıtkı Velioğlu’na, “Otobüslerini parçalatacağım. Lastiklerini kestireceğim” gibi bir çok ağza alınmayacak tehdit ve sinkaf dolu mesajlar geçtiği ve tüm bu delillerin Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelendiği sızan bilgiler arasında.

NASIL BİR SERVET BU

Sosyal medya hesabında Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu gibi kendisini gösteren Şeytan M.K’nın Zonguldak genelinde kumar alemini yönettiği ve gece-gündüz süren kumarlarda parası bitenlere yüzde 20-30 faizle para verdiği ve bu suçtan da Zonguldak mahkemelerinde yargılandığı öğrenildi. Sıtkı Velioğlu’nun intiharında etken isimlerden birisi olan Şeytan M.K’nın rentekar ve oto alım satımıyla tefe ve kumar işlerinden kazandığı paraları akladığı da bize ulaşan bilgiler arasında.

PAVYON ALEMİNİN ÖNDE İSMİ

Tefe ve kumar işlerinden hatırı sayılır para kazanan Şeytan M.K geçtiğimiz günlerde Emniyet içinden kendisine ulaşan –operasyon yapılabilir- ihbarı üzerine kayıplara karışarak tatile çıkmıştı. Zonguldak ve çevre İl ve İlçelerde ki pavyonlarda geceleri 10-20 bin TL para saçan Şeytan M.K’nın kumarı da 20-50 bin TL’lik bir partide oynadığı ve zar attığı da söyleniyor. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğünün sürdürdüğü soruşturma kapsamında telefonları incelemeye alınması beklenen Şeytan M.K ile oğlu S.K’nın kimlerin mallarına çöreklendiği de ortaya çıkacak.

Editör: TE Bilisim