Başkanlığı Yönetim Kuruluna bir buçuk ay önce seçilen Başkan Şaban Civelek görevinden istifa etti. Yönetim Kurulu Üyeleri, bir buçuk önce seks kaseti ve taciz iddiaları nedeniyle görevden istifa eden eski başkan Satılmış Ayvacı’yı da yanlarına alarak mevcut Başkan Şaban Civelek’i oy fazlalığıyla yönetimden istifa etmesini sağladı.
Önceki Başkan Satılmış Ayvacı hakkındaki iddiaları yargıya taşıyan, hakkında suç duyurusunda bulunan yönetim kurulu üyelerinin 1,5 ay sonra yapılan toplantıda sebepsiz ve hukuksuz olarak seçim istediklerini belirten Şaban Civelek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Civelek, “Kameralardan zoom yapıp kadınları takip etme, şarışın bomba gelip Ziraat Odasında terör estirdi diye suç duyurusunda bulunuyorlar. Sonra da aynı kişi ile beraber olup yönetimi almak istiyorlar. Bunların arasında olmamak adına Başkanlıktan istifa ettim. Konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.
Yaşanan gelişmenin ardından Yönetim Kurulu Üyeleri, Adnan Demirci, Nazif Meziroğlu, Hasan Demirtaş ve Satılmış Ayvacı aralarında aldığı kararla Adnan Demirci’yi başkan seçti.
Yönetim Kurulu’nun 1,5 ay önce istifa ettirdiği Satılmış Ayvacık ile işbirliği yaptığını belirten Şaban Civelek, “Yönetim Kurulu Üyeleri bu gün yapılan toplantıda sebepsiz seçim istedi. Oysa 1,5 ay önce seçim yapılmıştı. Başkan Satılmış Ayvacık’ı hakkında ciddi ve özel iddialarda bulunan yönetim kurulu üyeleri onun istifasını istemişlerdi. Fakat bu gün, Satılmış Ayvacık hakkında taciz konularında da suç duyurusunda bulunan yönetim kurulu üyeleri birlikte hareket etmelerini onurlu bir davranış olarak görmüyorum ve kabul etmiyorum. Bu nedenle seçim istenen toplantıda Başkanlıktan istifa ettim. Ziraat Odası Meclis’inde görevim devam ediyor. Ziraat Odaları Nizamnamesine göre 6 aydan önce seçim yapılamaz deniliyor. Hukuksuz bir seçim oldu. Konuyu yargıya da taşıyacağım. Bu güne kadar Ziraat Odası’nın zarar görmemesi için elimden geleni yaptım. Bu skandallar içinde seçim isteyen arkadaşlar suç duyurusunda bulunup 1,5 ay sonra aynı kişi ile seçim istiyorlar. Gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Kameralardan zoom yapıp kadınları takip etme, şarışın bomba gelip Ziraat Odasında terör estirdi diye suç duyurusunda bulunuyorlar. Sonra da aynı kişi ile beraber olup yönetimi almak istiyorlar. Bunların arasında olmamak adına Başkanlıktan istifa ettim. Konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.

Editör: TE Bilisim