'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Ziyaret sırasında, 64 yaşındaki Şükran Yorulmaz, Siirt'in Pervari ilçesinde vatani görevini yaparken 16 Kasım 1996'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan oğlu Yunus Yorulmaz'ın mezarının başında fenalaştı. Aynı zamanda Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın eşi olan Şükran Yorulmaz'a sağlık görevlileri müdahale etti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şehit annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Ziyaretin sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, "İçimize sızmış, ailelerimize kadar girmiş, devletin kılcal damarlarına kadar girmiş ‘Allah, kitap' diye milletimizi de kandırarak girmiş ve tamamen kendisini peygamberler üstü gören sapık bir adamın gizli servislerce kullanılması suretiyle din konusu istismar edilerek koca bir milletin çocukları kandırılarak bir darbe girişiminde bulundular. Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı emin olunuz ki, çok büyük ve hiç bitmeyen iç savaş başlamış olacaktı. Bunu da iyi planlamışlardı. Bunların efendileri, hali hazırda görünürdeki emperyalistler. Ama milletimizin büyük feraseti, tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bu millete layık bir liderliğiyle bu iş engellenmiş oldu. Cenabı Allah bir daha milletimize böyle bir felaketi yaşatmasın. Bu hainlere fırsat vermesin" dedi.

Editör: TE Bilisim