Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğine göre İlimize bağlı; Kilimli ilçesinde bulunan Muslu İlkokulu'nun isminin İl Milli Eğitim Komisyonunda görüşülmesi sonucunda Valilik Makamından alınan 04/01/2021 tarih ve 18761784 sayılı onay ile Muslu Şehit Salih Tosun İlkokulu olarak değiştirilmesi uygun görüldü. Bilindiği üzere Mutlu Çocuklar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (MUÇODER ) Başkanı olan Tansu Yıldırım "Benim bir fikrim var" diyerek, Muslu İlkokulu’nun adının beldenin tek şehidinin adı da eklenerek Muslu Şehit Salih Tosun İlkokulu olarak değiştirilmesi için Muslu Beldesinde imza kampanyası başlatıp gerekli mevkilere başvuruda bulunmuştu.
Başvuru sonuçlandı ve "Muslu İlkokulu"nun ismi, "Muslu Şehit Salih Tosun İlkokulu" olarak değiştirildi.

Mutlu Çocuklar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Muçoder) Başkanı olan Tansu Yıldırım benim bir fikrim var diyerek, Muslu İlkokulu’nun adına beldenin tek şehidinin adı da eklenerek Muslu Şehit Salih Tosun İlkokulu olarak değiştirilmesi için Muslu Beldesinde imza kampanyası başlatıp gerekli mevkilere başvuruda bulunmuştu.
Okulun ismini değiştirilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten MUÇODER Başkanı Tansu Yıldırım,“ Beklenen onay haberi geldi; “Muslu Şehit Salih Tosun İlkokulu” beldemize hayırlı uğurlu olsun. Bu fikrimde bana inanan, destek veren, yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Beldemizin birlik ve beraberliğiyle bu görevi yerine getirdik.
Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim