CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ı ziyaret etti.

Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Turpcu'nun söz konusu daha önce yapması gerektiğini, gecikmiş bir ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Turpcu ise, "Derya Akbıyık'a vermiş olduğum sözü biraz geç tuttum. Bundan sonraki süreçlerde biz de üzerimize düşeni yapacağız ve daha sık ziyaretler gerçekleştireceğiz. Ziyaretimizin herhangi bir nedeni yok sadece gecikmiş olan bir ziyareti gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Partinin delege seçimleriyle ilgili açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu şunları söyledi:

"Şunu için üzülüyorum. CHP ve onun genel başkanı gerçekten tarihte görülmemiş  432 km'lik Ankara- İstanbul yürüyüşünü yapmış, adalet yürüyüşünü yapmışız ve adalet mitingini yapmışız ve şu anda adalet kurultayı yapacağız. Böyle bir parti ve Zonguldak'ta demin saydığım önemli başarılara imza atmış yöneticilerimiz, böyle bir parti üyelerini ve yöneticilerinin siz basında işte bunlar hak yiyor, hukuk yiyor, adaletsizlik yapıyorlar anlamına gelebilecek açıklamalar ve yazılar yazılıyor. Biz Zonguldak'ta bu başarıları arkadaşlarımızla elde ettik, şimdi bu eşyanı tabiatına aykırı.

"GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM"

Bizim en büyük güvencemiz yapılacak delege seçimleri şahsıma olacaktır, il başkanıma olacaktır, ilçe başkanlarına olacaktır. Yani böyle bir şey olamaz. Bizim parti binalarımız var. Parti binalarına gelmemiş arkadaşlarımız da orada görürüz, referandum çalışmaları da orada göremediğimiz arkadaşlarımız inşallah orada görürüz. Adalet yürüyüşlerinde olmayan arkadaşlarımızı da inşallah görürüz. Zonguldak veya herhangi bir yerde böyle bir partide işte bunlar olacak şunlar olacak denilmesi kadar komik bir şey yok.  Gülüp geçiyorum. Parti genel merkezi bunlara lüzum hissetseydi zaten tüm Türkiye'de yapılan Zonguldak'ta yapılacak olurdu. Bunları genelde ile basit şekilde çözerdi. Türkiye'de ve genel merkezde bir sorun yok ve niye genel merkez biz güveniyoruz. Genel merkez partimizi iktidara hazırlıyor. Olay yok yani. Bunlara gerçekten üzülüyorum. Partimizin ve ülkemizin bu kadar önemli sorunlarla karşı kaşıya olduğu bir dönede partimizin Zonguldak'ta böyle anılmasın anlamıyorum. 8 ilçe başkanımız var ve mahallelerde sandık kurma kararı ilçe yöneticilerinin kendi iradelerindedir. İl başkanı da burada sadece tavsiye kararı verir. Ben olayım, il başkanı ilçe başkanlarım olsun Türkiye'de adalet arayan bir parti olarak zerrece şeffaflıktan uzak olmayacak. Nerede olursa olsun böyle bir şey olamaz. Seçimler şeffaf olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim