Savcılık FETÖ örgütüyle bağlantısı yok dedi... KHK görevden aldı

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, kendisi hakkında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında, yapılan araştırma sonucu savcılığın kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiğini ancak çıkartılan KHK ile hukuksuzca görevinden alındığını ifade etti. Akyol, görevine iadesini istedi.

İŞTE AKYOL'UN AÇIKLAMASI;

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin hemen ardından Çaycuma Kaymakamlığı tarafından  "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olup olmadığıma" dair araştırma yapılması hususunda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmuş. Savcılık tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonucunda söz konusu örgüte "aidiyet, irtibat ve iltisakımın" olmadığı ortaya çıkmış ve hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2017 günü Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada: "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan ‘FETÖ' ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir." denilmektedir. 

Oysa FETÖ denilen yapı  resmi makamların verdiği izinlerle Çaycuma'da  okullar üzerinden yarışmalar, Kutlu Doğum Haftası vb. etkinlikler yaparken ‘FETÖ'ye karşı tek başımıza yıllardır mücadele eden biz Eğitim Sen üye ve yöneticileriydik.

Çaycuma, Zonguldak kamuoyu hatta Türkiye kamuoyu beni başarılı öğretmenliğimin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticisi olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetlerimle tanımaktadır. Öğretmenliğimin yanı sıra Çaycuma'nın kültürel değerlerini, yazarlarını, şairlerini araştırma başta olmak üzere, Çaycuma'nın eğitim, sosyal ve kültürel yaşamına sunmuş olduğum katkılar herkesçe bilinmektedir. 

Eğitim Sen yöneticisi olarak yürütmüş olduğum sendikal eylem ve etkinliklerimiz, laik ve bilimsel eğitimi kararlılıkla savunuyor olmamız, FETÖ başta olmak üzere birtakım cemaat ve tarikatların okullar üzerinden etkinlikler yapmasına itiraz etmiş olmamız ve özellikle de Çaycuma'da okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik yürüttüğümüz çalışmalar birtakım çevreleri yıllardır rahatsız ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığım görüşmede de ihraç listesine Zonguldak'tan eklendiğim belirtildi.

Sendikal eylem ve etkinliklerimiz, okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çalışmalarımız ile laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamaya Eğitim Sen kimliği ile demokratik tepkimi göstermiş olmamla hedef haline geldiğimi, muhalif olduğum için OHAL uygulamasıyla birlikte ihraç listesine eklendiğimi düşünüyorum.

Savcılığın bu kararının ardından hakkımda hukuksuz verilen ihraç işlemi iptal edilmelidir. Diğer taraftan OHAL İnceleme Komisyonuna başvuru  dilekçeme de savcılığın  bu kararını ekleyeceğim."

Editör: TE Bilisim