Zonguldak Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş da geçtiğimiz gün meclis toplantısında yer alan su ve iskan hakkındaki maddeler ile ilgili açıklama yaptı. 

İŞTE DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI;

"Kullanma izni olmayan yapılara çeşitli oyunlarla mesken aboneliği verilmesi için meclis kararı istenmesini meclis üyeleri gündemden çıkartmıştı. Meclis üyesi arkadaşlarımız; isteğin yasaya aykırılıklarını ayrıntısıyla anlattılar. Anadolu'da bir söz var; anlamayana ‘sazın sapı az' derler."

Meclis üyelerinin oyunu bozmalarını hazmedemeyenler, halkı çok seviyorlarmış gibi, halkın parasını halkın yararına harcıyorlarmış gibi, ağlaşıyor, zırlıyorlar.

Halkı o kadar düşünüyorlarsa, yasa dışı yapı yapıp satan, halkı dolandıranlara göz yumup, destek vereceklerine, palavralarla halkı oyalayacaklarına yapsınlar aboneliklerini. Tüm yetki ellerinde. Niye yapmıyorlar?

Vatandaşların dilekçelerinde ihbarlar da var. 

"Bundan öncekileri, komşu binamızı abone yaptınız, bizim aboneliğimizi neden yapmıyorsunuz"  diyorlar.

Bundan öncekiler, yine Muharrem Akdemir'in başkanlığı süresinde, nasıl sorumluluk üstlenip kullanma izni olmayan binalarda mesken aboneliği yaptılarsa, belediye başkanı veya bıraktığı vekili veya su işlerinden sorumlu başkan yardımcısı, alırlar sorumluluğu, verirler mesken aboneliğini. Belediye yönetimi, tüm yetkiler elinizde olacak, aboneliği yapamayacaksın, yaygarayla sağa sola çamur atmaya, suçunuza ortak etmeye kalkacaksınız.

Elinizi tutan mı var. Bırakın laf ebeliğini. Yapın abonelikleri. 

Bilmeyen, anlamayan kişiler, yasa dışı işlerine, beni de ortak etmeye çalışıyorlar.  Benim yasa dışı işlerle, şarlatanlarla, yalakalarla işim olmaz."

Editör: TE Bilisim