Kâhya: "2 Mayıs pazargünü  SUNEXPRESS havayollarının aksayan Duesseldorf-Zonguldak seferi ile ilgili yalan yanlış haberler üzerine kamuoyuna duyurulur.
Değerli Hemşerilerimiz,
Bildiğiniz üzere Zonguldak Havalimanımız yapılan çalışmalardan sonra cuma günü Ulaştırma Bakanımız tarafından tekrar hizmete açılmış ve dün itibari ile SUNEXPRESS ilk seferini Duesseldorf-Zonguldak sabah 07.30 olarak planlamıştı. Bu uçak öncesinde Düs-Trabzon-Duesseldorf olarak seferi vardı ve
Sabah 06.15 de Duesseldorf’a inip 07.30 da Zonguldak Havalimanımıza hareket edecekti.
Ancak Trabzon’da ki kötü hava şartları nedeni ile uçak gece Ankara’ya zorunlu iniş yaptı ve öğlen saatlerine kadar Trabzon yolcularıyla beraber Ankara’da bekledi. Trabzon’da havanın düzelmesine binaen uçak Ankara’dan Trabzon’a gitti ve oradaki yolcusunu alarak Duesseldorf’a geldi. Bu yüzden Zonguldak uçağı geç kalkmış oldu. Dolayısla uçağın Zonguldak'a inişi saatlerce gecikti ve geceye kaldığı için pilot Ankara ya gitmiş. Ankara'dan da yolcular otobüs le Zonguldak'a transfer edildiler.
Ancak SUNEXPRESS bu arada harekete geçti ve en azından Zonguldak’tan Duesseldorf’a gidecek yolcuların zamanında evlerine ulaşabilmeleri için yeni boş bir uçağı Antalya'dan kaldırarak alanımıza indirdi ve 115 yolcusunu alarak Duesseldorf’a normal şekilde yolcularını götürdü.
Olayın özü budur.
Değerli hemşerilerim,
Biz havalimanı şirketiyiz ve havayolu şirketlerine hizmet veririz. Havayolu şirketleri uçağını planlar ve biz onaylarız. Ancak bizim yönetim olarak havayolu şirketlerinin planlarına, fiyatlarına, uygulamalarına ve kararlarına müdahale hakkımız ve yetkimiz yoktur. Eğer yanlış giden bir şey varsa uyarırız. Âmâ olumlu-olumsuz, gecikme ve uçak iptallerinden Havayolu şirketi sorumludur biz değil. Sizlerin şikayetlerini, Dilek ve temennilerini bizler havayolu şirketlerine iletmekle mükellefiz ama asla şirketin içişlerine müdahale edemeyiz. Bunun bu şekilde olduğunu bildiği halde hala havayolu şirketini değil de havalimanımızı suçlayanlar var. Lütfen bu konuya hassasiyet göstermenizi rica ederiz. 
Mağdur ne yapmalı:
Bu konuda mağduriyet yaşayan hemşerilerimiz gecikmeden dolayı oluşan haklarını arasınlar. Nereye müracaat edecekleriyle ilgili mail adresini veya telefon numaralarını yarın bilahare yayınlayacağım.
Bu vesileyle bu seferde mağdur olan Vatandaşlarımızdan, yaşlılarımızdan ben şahsen kendi adıma özür diliyorum.
Ama bunun bizden kaynaklanmadığını da özellikle bilmelerini istirham ediyorum. Bazı basın yayın kuruluşları sanki uçak kalkmışta biz indirmemişiz gibi yanlış kelime ve yönlendirmelerle vatandaşımızı tedirginliğe ve umutsuzluğa düşürmektedirler. Onları da buradan şiddetle kınıyorum. Maksadınız üzüm yemek olsun, bağcıyı dövmek değil diyorum.
Özellikle Duesseldorf-Zonguldak uçağında yolculuk yapan başta komşum Kadir Akalin hocam ve eşi Saniye Akalin ablam olmak üzere tüm yaşlılarımıza, yolcularımıza geçmiş olsun diyorum.
Dönüş yolcularımızın olsun gecikmesini önleyerek ikinci bir uçak tahsis eden SUNEXPRESS havayollarına yine de teşekkür ediyorum. Onların maddi zararı çok büyük ama bizim yaşlılarımızın da manevi zararı parayla ölçülmez diyor, Rabbimden bundan sonraki uçuşlarda hiç kimsenin maddi-manevi zarar görmemesini ve mağdur olmamasını temenni ve niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilisim