Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, Eylül ayı gündemi, belediye çalışmaları, Turan Demirtaş ve Şenol Şanal'ın iddialarını değerlendirdi.

"GÜNDEM ÖNCESİ KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL"

Karagüzel, Eylül ayı gündemi henüz önümüze gelmedi ama biliyorsunuz Ağustos ayı izin ayıdır. Belediye meclisi için ise bu süreç bir aksiyon filmi gibiydi. Zonguldak Belediyesi yani Dallas, devam ediyor. Dallas dizisi resmen... Tabi önümüze gelmiş bir şey yok. Gündem gelmeden önce konuşmak doğru değil.

"ŞENOL ŞANAL ŞİMDİ NİYE DİLLENDİRİYOR"

Turan Demirtaş'ın, Karabük Demir Çelik ile Zonguldak Belediyesi arasında bir takım iddiaları var. Bu iddialar Şenol Şanal, görevden alındıktan sonra yaptığı basın toplantısında ortaya koyduğu iddialar. Ama işin en doğrusu elinde belge olmadan rivayetlere dayalı olarak böyle iddialarda bulunmamaktır. Yani belediye meclisi bir arkadaşımızın bulunmasını doğru bulmuyorum. Basın bunu konuşabilir, tartışabilir ama belediye meclis üyesi olarak elimizde somut delilerle bunları konuşmak gerekiyor. Yani söyledikleri doğru da olabilir iftira da olabilir ama burada ben Şenol Şenol'a bir eleştiri getirmek istiyorum. İddialar doğru olabilir ama kendisi bu mesele ilk gündeme geldiğinde yaklaşık 1.5 yıl önce neden o zaman konuşmadı? Neden böyle bir şey oldu da kendisi bu konuda sahip olduğu iddiaları o gün dillendirmedi. Yani ortaya koydukları iddialar doğru da olabilir yanlış da olabilir ama doğruysa belgelendirmeleri lazım. Belgelendirmeden rivayetlere, söylemlere dayalı olarak iddialarda bulunmak doğru değildir.

YAPIP YAPIP SÖKÜYORLAR"

Belediyenin son dönemde yaptığı çalışmalar aslında doğal gaz sonrasında Bedaş'ın yaptığı çalışmalardan sonra ortaya konan çalışmalardır. Gerek BEDAŞ gerek doğalgaz çalışması yapan firma kazların ücretini sonuna kadar Zonguldak birisini ödüyor ama Zonguldak Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları biz doğru veya yanlış olmasından ziyade eleştirilmesi gereken boyut iş takibi yok. Doktorlar sokağı hala ortada önce yapıp sonra tekrar söktüler. Bir sürü yerinde çukurlar var toz toprak var.

 

Editör: TE Bilisim