Gazeteciler Cevdet Akgün ve Lokman Gül'ün de sorularını yanıtlayan Aydın, işletmelerinin yapıldığı sırada kaçak olduğunu sonrasında ise imar barışından faydalanarak kaçak yapı olmaktan çıktığını söyledi.
'CEZAMI ÇEKTİM VE ÇIKTIM'
Hapis cezası aldığını ve cezasını çektiğini söyleyen Sami Aydın: "2013 yılında biz burayı yaptık. Yapılırken belediyeden zabıtalar geldi, durdurdular. Biz sonrasında tekrar yaptık. Sonuçta, biz burayı kaçak yaptık. Kaçak yaptığımız için bizi burası için yargıladılar ve 3 yıl 6 ay ceza aldım. Aradan geçen zamanda aldığım ceza Yargıtay da onandı. Bunun neticesinde gittim, cezamı çektim ve çıktım."
İşletmenin kaçak olmadığını ifade eden Aydın: "Yaşananların ardından devletimiz tüm Türkiye'de imar barışı verdi. Çıkan imar barışı için müracaatta bulunduk. Müracaatımızda Hazinenin arazisi 388 metre kare, onun üzerinden beyan verdim ve paramı da ödedim. Yanında ki 110 metre kare yer içinde müracaatımı yaptım ve paramı ödedim. Aradan zaman geçti hiç haberimiz yok Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden elemanlar gelerek ölçüm yapacaklarını söylediler. Çok hassas makinelerle geldiler, ölçüm yaptılar. Bana görevliler, 'Hazirenin 388 metre karelik alanına para yatırmışsın ama senin inşaat yaptığın yer 240 metre kara' dedi. Fazla ücret yatırdığım için geri kalanını bana geri iade ettiler. Bu olaylar yaşanırken malum gazeteci bizi her gün yazıyor. Bizim yapı kayıt belgelerimiz 12 parsel. Bana para iade edilmesinden 2 yıl sonra bana yine bir yazı geldi, 'Sami bey yapı kayıt belgeniz iptal oldu' dediler. Neden iptal olduğunu öğrenmek için Çevre İl Müdürlüğüne gittim. Çevre İl Müdürlüğü'nde bizimle muhatap olan Ali Rıza'nın abisinin damadı var. Toplantım var diyerek saatlerce beni bekletti, içeriye almadı.  Sonrasında Ankara'ya gittim, evraklarımı verdim. Benim talebim üzerine Zonguldak'a bir yazı da yazıldı. Bizim daha önce kaçak olan yapımız yasallaştı. Yasallaşmasından sonra Ali Rıza Tığ halen daha kaçak yapı diye haber yazdı. Benim fazla ödediğim para bana geri iade edildi, benim yapım nasıl kaçak olur?"

Editör: TE Bilisim