Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Diyarbakır’da HDP önünde çocukları PKK tarafından kaçırılan anneleri ziyaret ettikleri gerekçesiyle 7 öğretmeni sendikadan atan Eğitim-İş’i eleştirdiği için, kendisini haddini aşmakla itham eden Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci’ye, “Haddimiz bu vatana sahip çıkmaktır. Onun için üç beş tane kelimeyle sendikacılık yapmayı sendikacılık zannediyorsa evet doğrudur haddimi aşmışımdır. Bundan sonra bu haddi siz devam ettiğiniz sürece bakın Eğitim-Sen siz ve diğer sendikalar ile mücadelemiz sürecektir” diyerek cevap verdi.
Şahin Õren, Metin Kahveci'yi hodri meydan diyerek canlı yayına davet etti.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Eğitim İş’in açıklamasına cevap verdi. Eğitim İş'e bağlı 7 öğretmen Türkiye çapında biri Zonguldak'tan olmak kaydıyla geçtiğimiz günler Diyarbakır'daki çocukları PKK tarafından kaçırılan anneleri ziyaret etmişlerdi ve ardından Eğitim İş tarafından bu öğretmenler sendikadan ihraç edilmişti. Öğretmenlerin ihraç edilmesini ise Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, "Takke düştü kel göründü Eğitim İş’in gerçek yüzü ortaya çıktı" şeklindeki sözlerle Eğitim İş Sendikasını sert sözlerle eleştirmişti. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören'in eleştirisine Eğitim İş Sendikası Başkanı Metin Kahveci, Şahin Ören i haddini aşmakla suçlamıştı. İşte Metin Kahveci'nin haddini aşmakla ilgili sözlerinden Şahin Ören aynı sertlikte cevap verdi.
BU ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİLDİR
"Atatürkçülük konusunda beraber eylemler yaptık. Bir kez bir yerde sizleri eleştirmedik. Ama bunun açıklaması yok açıklaması olmayan bir şeye de Türk Eğitim-Sen sahip çıkar. Dolayısıyla önce vatansa mevzu gerisi teferruattır. Onun için orada bırakın Eğitim İş Başkanı Kahveci'yi ben babamı bile tanımam. Babamı da tanımam sülalemi de tanımam. Biz yedi ceddini yedi ceddini bu ülke için Şahadet veren insanların torunlarınız. Onun için biz haddimizi biliyoruz. Haddimiz bu vatana sahip çıkmaktır. Onun için üç beş tane kelimeyle sendikacılık yapmayı sendikacılık zannediyorsa evet doğrudur haddimi aşmışımdır. Bundan sonra bu haddi siz devam ettiğiniz sürece bakın Eğitim-Sen siz ve diğer sendikalar ile mücadelemiz sürecektir. Bu ülke sahipsiz değildir. Bu değneksiz köy buldunuz kendi kendinize bir şeyler çalıp söylüyorsunuz. Bu köyde herkesin değneği var. Onun için o sopaya yersiniz bakın onun için üyelerinize siz sahip çıkın. Bulduğunuz eskiden millete vaat ettiğiniz Atatürkçü ve milli çizgiden ayrılmayınız. Bu size bir dost tavsiyesidir. Yoksa sizin Atatürkçü diye kandırdığınız 'Cumhuriyetçiyiz diye vatanseveriz demokratız diye tam bağımsız Türkiye' diye kandırdığınız üyeleriniz bir gün sizi yalnız bırakırlar. Onun için hadi başkanın ötede oyna öbür bahçede oyna".
EĞİTİM-İŞ İKİRCİKLİ TAVIR İÇİNDE
"Asıl siyasetin koyusu bunlarda var. Bunların içerisinde birkaç tane grup var. İşte bu gruplardan bir tanesi oraya gidiyor. Hatta kendi MYKları da çağrıda bulunuyor. Vatanla ilgili bir konu var gelin beraber olalım diyorlar. Sonrada sendikal çizgimizi aştınız diye içlerinde temizlik yaptılar. İşin özeti budur. Yoksa orada hem diyeceksiniz ki basın açıklamalarında 'Biz Diyarbakır annelerini' destekliyoruz diyeceksiniz hem de Diyarbakır anneleri ziyarete gider kişileri ihraç edeceksin. Bu ikircikli bir tavırdır bu anlaşılamaz bir tavırdır dolayısıyla bunun arkası iç hesaplaşmadır. Ama bizi ilgilendiren yeri neresidir iç hesaplaşmanın konusu böyle nazik bir konu olmamalıdır. O zaman bize şunu söyleriz. Siz insanları kandırıyorsunuz siz efendim Atatürk diyerek bölünmez bütünlük diyerek PKK karşıtıyız diyerek ama aynı zamanda kayyum ile alınan belediye başkanlarının yanında durarak aynı zamanda Diyarbakır annelerini ziyarete gidenleri ihraç ederek. İşte bu ikirciklici yüzünüzde insanları göstermiş oluyorsunuz. Takke düştü kel göründü maske düştü Sayın Kahveci. Artık gerçek yüzünüz görünüyor. Ben de size bir tavsiyede bulunayım. Gidin ayrıldığınız yere tekrar birleşin" dedi.
CANLI YAYINA DAVET ETTİ
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci'yi hodri meydan diyerek canlı yayına davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim