Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay, Kilimli 100. Yıl İlkokulu ve Karaelmas İlkokulunda yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilere ve velilere bakanlıkça yasaklanan gıdalar hakkında bilgilendirme yapılması ve öğrencilerin sağlıksız hazır paket atıştırmalıklar yerine okul kantinlerinden anne mutfağını aratmayacak çorba, makarna gibi menülere daha ekonomik şartlarda ulaşmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

Proje sayesinde devletin ilgili kurumlarının da desteğiyle çocuklara sağlıksız hazır paket gıdalar yerine daha sağlıklı doğal ortamlarda üretilen anne mutfağını aratmayacak lezzetlerin okul kantinlerinde çorba ikramı yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Erbay, şöyle konuştu:

"Öğrenci velilerinin bu konularda bilgilendirilmesine katkı sağladık. Projede ilham kaynağımız kutsal inançlarımızın gereği 'bir insanı kurtarmak dünyayı kurtarmaktır' bakış açısıdır. Bu vesileyle proje çalışmamızda bizlere her türlü katkı ve desteği sağlayan başta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz Gülden Ak, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Kapıcı ve İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner'e teşekkür ederim."

Editör: TE Bilisim