Yaşamlarını insan sağlığına hizmet için adayan tıp mesleği mensuplarını, yurt savunma hareketi adına da bu kutsal görevi üstlenmekten kaçınmadıklarını belirten Nazan Papila, "Tıpkı, Çanakkale Savaşında canlarını feda etmekten kaçınmayan Tıbbiyeliler gibi.” ifadesine yer verdi.

Bugün yine aynı ruh ve bilinçle, Tıp doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızı yeni bir kahramanlık mücadelesi verdiklerini ifade eden Nazan Papila, "Tüm dünyayı saran bir felaketin, Covid/19 salgınına karşı mücadelenin cephedeki savaşçıları onlar.Hergün aralarına yenileri katılan onlarca, yüzlerce kahraman meslektaşlarını şehit vermekte, ettikleri yemine sadık kalarak görevlerini yapmaktalar"şekilde konuştu. Nazan Papila şunları söyledi; “Ülke topraklarımız ve Osmanlı İmparatorluğu Başkenti İstanbul’un itilaf devletleri tarafından işgalinin ardından başlayan Milli Mücadele hareketimizle birlikte 1919 yılının 14 Mart’ında, İstanbul’da 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıbbiyeli öğrenciler de işgali protesto için toplanmıştı. Bu eyleme devrin ünlü doktorları da katılarak destek vermişti.14 Mart’ların “Tıp Bayramı” olarak kutlanmasının Türk bağımsızlık mücadelesi tarihinde böyle kutsal bir yanı bulunmaktadır.

Yaşamlarını insan sağlığına hizmet için adayan tıp mesleği mensupları, yurt savunma hareketi adına da bu kutsal görevi üstlenmekten kaçınmamışlardır.

Tıpkı,Çanakkale Savaşında canlarını feda etmekten kaçınmayan Tıbbiyeliler gibi...

Bugün yine aynı ruh ve bilinçle, Tıp doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız yeni bir kahramanlık mücadelesi vermekteler.

Tüm dünyayı saran bir felaketin, Covid/19 salgınına karşı mücadelenin cephedeki savaşçıları onlar. Hergün aralarına yenileri katılan onlarca,yüzlerce kahraman meslektaşlarını şehit vermekte, ettikleri yemine sadık kalarak görevlerini yapmaktalar. Ne zaman biteceği, kaynağı, tedavisi belirsiz bir felaketin ortasında tüm güçleriyle savaşmaktalar.

Bizlere düşen onlara bu kutsal görevlerinde olabildiğince destek olmak. Mümkün olduğunca kalabalıklar içinde bulunmayarak, maske,mesafe,temizlik kurallarına uyarak bu zorlu dönemde salgının yayılmasını engellemeye çalışmak onlara ve gelecek nesillerimize borcumuz olmalıdır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumakla hep birlikte tüm kahraman doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve bilim insanlarımıza da bu şekilde yardımcı olabileceğiz; bunu yapmak zorundayız, kendimiz için,onlar için, sağlıklı nesiller için. Tüm doktor ve sağlıkçılarımızın Tıp Bayramı kutlu olsun.

Tarih boyunca ve özellikle yaşadığımız salgın süreçinde görevleri başında hayatlarını kaybetmiş olan tüm sağlıkçılarımızı,bu salgında şehit verdiğimiz Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyemiz, Adana Tabip Odası Onur Kurulu üyesi Dr.Levent Cemal Güngör’ü rahmet,saygı ve minnetle anıyoruz." şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim