Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Sağlık güvenliği pandemi koşullarında hayatımızın temel kavramlarından biri olacaktır. Çilesiz tedbir olmaz. Bu mücadele pek çok insanın hastalığa karşı bizzat mücadele etmesini önlemiştir.

Vaka sayısı binin altına düştüğünde, bu düşüş nihai başarının işaret fişeği olacaktır.

Salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Hayatı yeniden planlıyoruz. Bahar havasını ve Ramazan coşkusunu tam yaşamıyorken, sözlerimin daha umut dolu olmasını isterdim ama gerçek böyle değil. Umut tedbirleri geçersiz kılmasın. Risk hala dolaşımdadır.

Hasta sayısının azalması sizin için tedbirlerin önemsenmemesi anlamına gelmiyor. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonra daha rahat olabiliriz. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalık tırmanabilir. 

 Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum.

HES KODU NASIL ALINIR?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. 

Editör: TE Bilisim