Çaycuma Belediyesinin düzenlediği resim çalıştayı için ülkenin dört bir yanından gelen 20 ressam katılım gösterdi.

 Çaycuma Belediyesinin düzenlediği 1. Resim Çalıştayı, 20 ressamın katılımıyla başladı. Çalıştay için İstanbul, Ankara, İzmir, Ordu, Trabzon, Urfa, Tekirdağ ve Konya'dan toplam 20 ressam Çaycuma'ya geldi. Belediye SEKA Sosyal Tesisleri'nde yapılan çalıştaya katılan sanatçılar Çaycuma'ya hayran kaldı. Tesislerin bahçesindeki ağaçlar altına şövalelerini kuran ressamlar, içinde bulundukları doğal ortamın kendilerini resim yapmaya kışkırttığını söyledi. 1. Resim Çalıştayı 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Bu kapsamda üretilen resimler, 31Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenecek. Serginin açılış kokteyli 31 Temmuz günü saat 18.00'de yapılacak.

 

"ÇAYCUMA CENNET GİBİ BİR YER"

Çalıştayın küratörlüğünü yapan Galeri Mavist'in sahibi Sevinç Lüleci, "Çok güzel bir ortamda çalışıyoruz. İlk kez geldiğim Çaycuma'ya hayran kaldım. Filyos'u kısa da olsa gezme olanağım oldu. Tarihi birikimi, bozulmamış doğası, yeşili ve deniziyle Çaycuma gerçekten bir cennet. Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı'nın vizyonu olan, sanata değer veren bir insan olması, bizlerin çok rahat bir ortamda çalışmasını sağlıyor. Bu çalıştay sonrasında, Çaycuma resim camiasında konuşulan, sanatçıya verdiği değerle anılan bir yer haline gelecek. Ben Başkanımız Kantarcı'ya, bize her türlü kolaylığı gösteren belediye personeline ve bizi Çaycuma ile tanıştıran Sayın Figen Ramazanoğulları'na teşekkür ediyorum" dedi.

 20 RESSAM ÇALIŞIYOR

Çalıştaya şu ressamlar katılıyor: Prof. Dr. Melihat Tüzün (Namık Kemal Üniversitesi), Doç. Dr. Zuhal Arda (Konya Selçuk Üniversitesi), Doç. Ayşegül Türk (Ankara Gazi Üniversitesi), Şeyma Mollaoğlu Candaş (Trabzon), Mümin Candaş (Trabzon), Ayşe Erte (İstanbul), Rüzgar Fidan (İstanbul), Ali İlikler (İzmir), Turhan Ka (İzmir), Fatma Taşçı (İstanbul), Şenay Alban (Kahramanmaraş), Abdullah Tezemir (İstanbul), Yasemin Zanbak (İstanbul), Nesrin Bingöl (İstanbul), Zehra Başaran (İstanbul), Mehmet Yücel (Şanlıurfa), Nevin Erhal (İstanbul) Birsen Küpeli Kara (Ankara), Behçet Göyce (Ankara), Figen Ramazanoğulları

 

Editör: TE Bilisim