14 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Normalleşme planı kapsamında iller arası geçişin kaldırılmasının ardından bu sokağa çıkma kısıtlamasının son olması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklama 15 ilde uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte, 64 ildeki 428 yerleşim yerinde karantina kararı kaldırıldı. 9. 877 kişiye adli ya da idari işlem uygulandı

Kısıtlama kararına vatandaşların büyük oranda uyum sağladığı belirtilen açıklamada, az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlara idari ya da adli işlem uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Söz konusu kısıtlama kararına uymayan toplam 9 bin 877 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır. Bugün saat 20.00 itibarıyla 24 ilimizdeki 2 belde, 20 köy, 34 mahalle ve 2 mezra olmak üzere toplam 58 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 51 bin 669'dur." denildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, sokağa çıkma yasağının sona ermesi venormalleşme dönemiyle ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı;

"Haftalardır süren koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların neticesinde yarından itibaren normalleşme dönemine giriyoruz.

Geçirmiş olduğumuz bu zorlu süreçte, siz değerli hemşehrilerimizin de katkıları ile bundan sonraki süreçte de kontrollü sosyal hayat dönemini tüm tedbirlerimiz ile birlikte sürdüreceğiz.

Değerli Hemşehrilerim,

Son sokağa çıkma kısıtlaması olması ümidiyle bugüne kadar hep birlikte yürütmüş olduğumuz kararlı mücadelemizi aynı inanç ile sürdürmeye devam edelim. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarımıza riayet edelim. Kontrollü sosyal hayata girerken tedbiri elden bırakmayarak rehavete kapılmayalım.

Bu kurallara göstereceğimiz hassasiyet ile bu dönemi de inşallah hep birlikte aşacağız. Bu duygu ve düşünceler ışığında sizleri, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

Editör: TE Bilisim