CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;
“Bayramlar ortak değerler etrafında birleştiğimiz özel günlerdir. Böyle günlerde birlik ve beraberlik artar, paylaşmanın mutluluğu çoğalır. Ülkemizdeki 84 milyon vatandaşımızın benzer duyguları yaşadığı bu özel günlerdeki birliktelik, toplumun her kesiminin birbirini anlamasını ve birbirine yakınlaşmasını da sağlar. Güzel bir gelecek, toplumsal refah ve huzurlu bir yaşam sürebilenin yolu, bu özel günlerdeki kenetlenmeyi devam ettirmekten geçmektedir.
Bugün toplumumuzun büyük bir kısmı, açlık sınırının altında kalan gelirleri ile bayramı bayram gibi yaşayamamaktadır. Hayat pahalılığı vatandaşlarımızın belini bükmektedir. Fahiş fiyatlara ulaşan faturalar, sürekli yükselen kiralar ve gıda fiyatlarındaki durdurulamaz artışlar nedeniyle vatandaşlarımız bayramı istedikleri gibi kutlayamamaktadır. İşçisinden esnafına, emeklisinden öğrencisine, işsizinden memuruna kadar toplumun her kesiminin ciddi bir ekonomik buhran yaşadığı bu dönemde, uzaktakilerin kavuştuğu, bereketli sofralar etrafında toplanılan bayramlar, toplumumuzun pek çok kesimi için hayal olmuş durumdadır. İşte böyle bir ortamda herkesin bayramı, bütün güzellikleri ile yaşayabilmesi için toplumsal olarak etrafında birleştiğimiz değerleri hatırlamalı, bayramı paylaşarak, dayanışma ile kutlamalıyız. Ancak o zaman toplumsal adaleti ve eşitliği tesis etmek için bir adım atmış oluruz. 
 Bu duygularla, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar geçirmeyi diler, herkesin bayramı bayram gibi kutladığı bir Türkiye ümidiyle halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutlarım.

Editör: TE Bilisim