Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuyu geçtiğimiz aylarda defalarca TBMM gündemine taşımış, düzenlediği basın toplantısında “fotokopi ve evrak tarama gibi bir işi PTT kendi bünyesinde yapılabilecekken, neden yükleniciye, 300 milyon lira gibi devasa bir parayla ihale edildiğini” sormuştu.
  
Yavuzyılmaz soru önergeleri ile konuyu Meclis gündemine taşımaya devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan bir yanıt geldi.

Ulaştırma Bakanı, şaibeli sözleşmenin 29 Nisan’da 2020 tarihinde iptal edildiğini ancak şirketin 31 Aralık 2019’a kadar doğan haklarının ödenmek zorunda kalındığını bildirdi.

CHP’li Milletvekili “Bu soygun, devletin kasasının nasıl boşaltıldığını gösteren en çarpıcı örneklerden biridir” diyerek gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün tepkilerimiz üzerine yanlıştan kısmen dönülmüş olsa da devletin bu yollarla nasıl soyulduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu soygun, devletin kasasının nasıl boşaltıldığını gösteren çarpıcı bir örnektir. Kurumun kendi bünyesinde, kendi personeliyle yapabileceği bir iş, fahiş bedellerle iştirakler üzerinden özel şirketlere ihale edilmiştir. İncelemelerimiz sonrasında gördüğümüz üzere PTT’de neredeyse şaibeli olmayan tek bir uygulama bile yoktur. Bu konuda defalarca verdiğim yazılı soru önergeleri ve soygunun resmi belgelerini kamuoyuyla paylaştığım basın açıklamalarının ardından sözleşme nihayet tasfiye edilmiştir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için bu vurgunu CHP olarak nasıl durdurduysak, devletin kasasından yandaş firmalara bağlanan tüm hortumları bu şekilde kesmeye devam edeceğiz”

Editör: TE Bilisim