Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Yaşam Merkezi’nin yapımına karşı çıkan Kozlu muhtarları ‘Hz. Peygamberin sünnetini yerine getiriyoruz’ diyerek ikna edildi.

Kozlu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan Hayvan Bakım- Rehabilitasyon ve Yaşam  Merkezi Proje Tanıtım Töreni’ne Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda muhtar katıldı.


“PROJENİN TANITIMINI YAPALIM”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi belediyelerin görevleri arasındadır. Ancak yıllardır Zonguldak’ta bu işi İl Özel İdare tarafından yürütüldü. İnşallah Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Kızılcekese Köyü’nde Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi İstasyonu kuracağız. Merkezimizi 12 ay ile 15 ay arasında hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu merkezde en az 30 kişi çalışacak ve hepsi de çevre köylerde ikamet edenlerden olacak.” ifadesine yer verdi. 

Kozlu Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Oda; Bu projeyi Zonguldak Ankara yolu Eceler mevkiine yapmaktan neden vazgeçtiniz? diye sordu. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; “Projenin hiçbir zaman Eceler Köyü’ne yapılması gündeme gelmedi.’  diye cevap verdi. Hayvan Rehabilitasyon ve Yaşam Merkezi yapımına karşı çıkanlar projeyi inceledikten sonra olumlu olduklarını ifade ettiler. 


Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim