''Gerekirse biz de işi gücü bırakıp savaşırız'' diyen Prof. Dr. Hakan Kutoğlu'nun ilgi çeken o paylaşımı şu şekilde:

''Bir akademisyen olarak siyasi konularda taraf olmama gayreti içerisindeyim. Ancak insanın bazen sabrı taşıyor.

1300 lü yıllarda bu topraklara Türkiye adını ve burada yaşayan Müslüman topluluğu da Türk adını Avrupalılar koydu. Sonra 1800'lü yıllarda aslında hepiniz Türk değilsiniz, bu topraklarda aslında Türkiye değil deyip provokosyana başlayan da yine Avrupa idi.

Şimdi Kuzey Irak'tan başlayarak, büyük ortadoğu projesi ile Suriye'de ortaya çıkan durum vesaire küresel güçlerin Sevr Anlaşmasını hayata geçirme gayretidir. En baştan Kobani olayında bile insani müdahale gerekli idi ise, bunu Türkiye Cumhuriyeti yapmalı idi. Dolayısıyla, bugün yapılan müdahale geç kalmış bir müdahaledir. Başımıza örülmek istenen çorabın sökülmesi olayıdır.

İyi biliyoruz ki bize bu topraklardan başka vatan yok. Elbette savaş olsun istemeyiz, ancak savaş kapımıza kadar geldiğinde yapacak başka da birşey yok.

Şimdi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışarak Mehmetiklerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ama savaş ülkemize girerse elbette biz de işi gücü bırakıp savaşırız. Bunun bize ekonomik bedelleri olacak ama dedelerimiz, ninelerimiz bizim için Kurtuluş Savaşında, Kırbrs Harekatında bedel ödemedi mi? Biz de gerekirse çocuklarımız için öderiz.''

Editör: TE Bilisim