Prof. Dr. Eksal Kargı, vücutta oluşan benler nedeniyle bazı insanların psikolojik bazılarının ise estetik açıdan rahatsızlık duyduklarını söyledi. Benlerden kurtulmanın yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Kargı, "Vücuttaki benler ortalama 50-100 adet civarındadır ancak bu durum mevcut cilt tiplerine, genetik faktörlere, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Şüpheli görünen, şekil, boyut ve renk değişikliği gösteren benlerin mutlaka uzman doktor gözetiminde takibinde olup tespit edilmesi gerekir. Tespit edilen benlerin gerekli basit cerrahi müdahalelerle alınması gelecekte ortaya çıkması olası kötü sonuçların önüne geçilebilmektedir." dedi.

'BENLERİN ALINMASI KANSER RİSKİ OLUŞTURMAZ'

Prof. Dr. Kargı, ben alınmasının halk arasında söylendiği gibi kanser riski oluşturmadığını ifade etti. Benlerin olası kanser risklerini önceden tespit edilmeye de yaradığını belirten Prof. Dr. Kargı, şöyle dedi:

"Benlerini aldırma korkusu yaşayan hastalar benlerindeki değişime dikkat etmeyebilir. Bu önemsememe kansere dönüşme riskini geç fark edilmesine neden olabilir. Düzenli şekilde estetik, rekonstrüktif ve plastik cerrahi uzmanlarınca takibinin yapılması ve tetkik edilmesi yerinde ve uygun olacaktır. Alanında yetkin bir plastik cerrah tarafından yapılan ben alma operasyonu, kesinin anatomisine uygun yönde yapılması, benin uygun derinlik ve genişlikte çıkartılması, uygun dikiş tekniği kullanılmasıyla rahatsız edici görünümden hastanın en az izle kurtulmasını olanak sağlayacaktır."

Editör: TE Bilisim