Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, bankalar, kurumlar ve şahıslara yaklaşık olarak 12 milyon borç taktığı ve bu borçları ödemediği iddia edildi. Kızılay Başkanı Aydın Ergenç’in beş kuruş geliri yokken hayır kurumu Kızılay’a Başkanlık etmesi kamuoyunda farklı şekilde algılara neden oluyor. 


"KIZILAY BİNASINDA ÇOCUKLARININ ŞİRKETLERİ"
Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç’in AK Parti İl Başkan Yardımcısı olan Genç Kızılay Başkanı Metin Ergenç ve Şeyma Ergenç adına kurduğu iki şirketin şube binasının en üst katında kiracı olarak faaliyet göstermesinin etik olmadığı vurgulanıyor. Aydın Ergenç’in çocuklarına ait Maser Özel Güvenlik A.Ş ile Maser Lojistik Ltd.Şti.’den aylık kaç lira kira aldığı ise bilinmiyor. Zonguldak’ın en merkezi yerinde olan Kızılay binasının en üst katının tamamen Ergenç ailesine ait olması ise tepkilere neden oluyor.


"AK PARTİ ŞEMSİYESİ ALTINDALAR"
Kızılay Başkanı Aydın Ergenç, oğlu Metin Ergenç’in AK Parti İl Başkan Yardımcısı olmasından sonra giydikleri zırhla adeta partinin yan kolu olarak çalışması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. AK Parti zırhı ile borçlarını ödemeyen Aydın Ergenç bir çok alacaklı tarafından icraya verildiği de biliniyor.
Kızılay’a yardım etmek isteyen iş dünyası Şube Başkanı Aydın Ergenç’in hiçbir geliri yokken, Kızılay gibi önemli bir yardım kuruluşunun  nasıl başında tutulduğuna anlam veremediklerini kaydederken, güven müessesesi olmadığı için  yardım yapmadıkları söyleniyor.

Editör: TE Bilisim