Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesinde yaşayan ve 3 yıldır gırtlak kanseri nedeniyle yaşam savaşı veren 60 yaşındaki Bayram Öztürk,  Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesinde onkolog olmadığı için tedavi olamıyor. Düzce, Bolu, Karabük gibi illerde onkolog olmasına rağmen durumu olmadığı için tedavi olamayan Öztürk, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesine onkolog atanmasını bekliyor. 

‘Kanser hastalığında birinci sıradayız ama onkolog  yok’

Bayram Öztürk, Zonguldak’ın kanser hastalığında birinci sırada olmasına rağmen onkolog olmadığını söyleyerek, “6 aydır onkolok yok. Biz bu haberi şikayet etmek için yapmıyoruz. Derdimize çare bulmak için yapıyoruz. Sağlık Bakanlığının sesimizi duyması için yapıyoruz. Gelsinler bir araştırsınlar. Raporlarımız da var mevcut.  81 ilde kanserde birinci bölgede kanser hocasının olmaması bir handikap. Gelecekte çocuklarımız ne yapacak. Oraya hangi şartlar da öğrenci geliyor hangi şartlarda okuyorlar. Gelsinler bir görsünler. Çözümü neyse artık büyükler bir yapsın”dedi.

‘Tedavi olmak istiyorum ama karşımızda doktor yok’

Tedavi olmak istediğini ancak karşısında doktor bulamadığını ifade eden Öztürk, “Düzce’de Karabük’te ve Bolu’da onkolok var. Ben doktora şunu sordum. Sizin paranız çok mu? Oda yok dedi. Orada konaklama yeriniz var mı. Vatandaş nerede kalacak. Parası olan gider. Bizim gibi garibanların ölüm hastalığı. Parası olan mı yaşayacak bu ülkede. Her türlü konuşmaya açığım. 60 senedir burada yaşıyorum. 2015’de ses kısıklığı ile bu hastalık başladı. Alerji dediler sonra bir baktım kanser olmuşuz. Ben 3 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Sadece buraya bir doktor atanmasını istiyoruz. Burada binlerce hasta var.Bu ülkede tedavi olmak isteyen var ama doktor yok. Böyle bir zaman da ortalık boş. Nereye gidecek bu vatandaş”şeklinde konuştu.

‘Derdime derman olacak hoca arıyorum’

Bayram Öztürk, derdine derman olacak bir hoca aradığını belirterek, “Onkolog olmadığı için bir yere gidemiyorum. Muayene yapma şansları yok. Derdimizi derman olacak bir hoca arıyoruz. Belge burada ben buradayım. İsteyen herkesle görüşebilirim. Tek bir amacım var sesimin duyulması. Üniversitemize onkolok atanması. Yaşayan bilir. Kafaya takan var. Hadi ben alıştım”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim