Daha önce sosyal medya hesabı üzerinden her Perşembe ve Pazar günleri saat 22:00’da bir bilgi açıklayacağını belirten baş, Perşembe gününün gelmesiyle ikinci paylaşımını yaptı. Baş yapmış olduğu paylaşımda Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Yaşar Gök ve ekibinin Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için nasıl çalıştığını ve Mustafa Çağlayan’ında Ömer Selim Alan hakkında belden aşağı nasıl haberler yaptırmak için girişimlerde bulunduğunu tek tek anlattı.

İŞTE NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN MEHMET BAŞ’IN SOSYAL MEDYADAN YAPMIŞ OLDUĞU PAYLIŞIMI AYNEN YAYINLIYORUZ!

Sizlere daha önceden dediğim gibi Perşembe ve Pazar günleri saat 22:00 da sizlere bir gerçeği açıklayacağım diyerek söz vermiştim. Pazar günü sizlere Mustafa Çağlayan ile yollarımızın nasıl ayrıldığını, Alman bir şirketin Ak Parti’ye bağış adı altındaki verdiği 5000 Euro parayı Çağlayan’ın nasıl hesabına aldığını anlatmıştım. Bir sonraki yazımda ise “Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için Yaşar Gök’ü araya koyarak olaylara nasıl katıldığını anlatacağım” diyerek sizlere söz vermiştim.

Evet Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Yaşar Gök’ün sizlere Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için nasıl çalıştığını anlatacağım. 

Ben o dönem birkaç kez gazeteye gittim. Gazeteye Mustafa Çağlayan ile ilgili elime geçen belgeleri ve ses kayıtlarını gazetecilere verdim. Çoğu gazeteci bu haberleri yapmadı. İlk İmza Gazetesi isimsiz bir şekilde bu haberi yaparken, daha sonra tüm detaylarıyla yazmasına rağmen bütün haberler internet sitesinden kaldırıldı. Yine diğer gazeteci arkadaşların Mustafa Çağlayan ile ilgili yaklaşık 15’e yakın yapmış olduğu haberler sonrası Yaşar Gök beni arayarak; “Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan beni sizinle görüşmem için görevlendirdi” dedi. Kendisi ile Zonguldak’ta bir kafede beraber oturduk. Yaşar Gök bana ”Mustafa Çağlayan ile mücadeleni destekliyoruz. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da bu konuda beni görevlendirdi. Mustafa Çağlayan’ın görevinden azledilmesi için her türlü destek ve katkıyı vereceğini belirtti” dedi. Bende bunun üzerine kendisine; “Ben bu yola tek başıma çıktım. Bu yolun önünde arkasında kimse yok. Ama merak ettiğim sizin Mustafa Çağlayan ile ne sıkıntınız var?” dedim. 

Yaşar Gök’te bana; “Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Mustafa Çağlayan’a Ak Parti Merkez İlçe delegesi için 5 tane isim verirken, Mustafa Çağlayan bu isimlerden ikisini delege yaparken, üç kişiyi delege yapmıyor. Ömer Selim Alan’da Çağlayan’ı arıyor ve “Sana 5 isim verdim. Neden 3 tanesi delege yapılmadı” diye soru soruyor. Mustafa Çağlayan ise “ Onlar adam değil!” cevabı veriyor. Bunun üzerine Başkan ile Çağlayan arasında gergin konuşmalar oluyor. Anlayacağın Çağlayan yarın bir gün Ömer Selim Alan’ın önünden büyük engel. Yine belediye alınan Özel Kalem Müdürü için “Hayalet Müdür” isimli haberleri yaptıranda, yine Ömer Selim Alan’ın özel hayatını basına servis eden Mustafa Çağlayan. Bu yüzden başkan onun görevden alınmasına destek veriyor” dedi. Bende kendilerine; ”Ben bu yolda zaten yürüyorum. Ama sizde bana destek olmak istiyorsanız benden yana bir sıkıntı yok. Her türlü belge ve bilgiye açığım” dedim. Fakat bunları bana söylerken yine bana; “Bizi yarı yolda bırakır mısın? Bizleri satar mısın? Çünkü Başkan Ömer Selim Alan’ın bu işlerin arkasında olduğu anlaşılırsa başkanın başı ağrır. Başkan açıkçası isminin duyulmasından büyük endişe ediyor” dedi. Bende kendisine “Ben sırlarımın padişahıyım. Hiç kölesi olmadım. Hayatımda 50 yıl bu alemi kovaladım. Hiçbir dostumu satmadım. Satmamda mümkün değil. Fakat Başkan ve sizler yarın bir gün beni satıp Mustafa Çağlayan ile bir araya gelirseniz ben kendimi kullanılmış hissederim. Bununda bedelini size her şekilde ödetirim. Siz böyle bir yapmadıktan sonra ben yanlış yapmam” dedim. Yaşar Gök’te başkan ve kendi ekibi adına şerefi ve namusu üzerine söz vererek anlaştık.

Bunun üzerine Ömer Selim Alan’ın talimatıyla Yaşar Gök, Ömer Selim Alan’ın yakın çevresinden para toplayarak bu tür haberlerin çıkması için gazete ve dergilere maddi katkı sağladılar. Ama ben bu sırada İstanbul ve Ankara’da üst düzey görüşmeler yapmak için en az 20 sefer gitmişimdir. Ben bu ziyaretler için bütün masrafımı kendim karşıladım. Burada kimsenin bir katkısı yoktur.

Bu haberler basında yer aldıktan sonra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Erkan Kandemir bana üç defa randevu vermesine rağmen özel sağlık sorunlarımdan dolayı bu görüşmeyi gerçekleştiremedik. Bu durum üzerine Ömer Selim Alan ve ekibi, Ahmet Yılmaz, Ömer Gülay, Mehmet Gök , Abdullah Karagüzel ve Mustafa Çağlayan ile ilgili çıkan haberleri 3 dosya şekline getirerek bunu Ankara’ya götürmeleri konusunda Erkan Kandemir’den randevu almışlar. Yaşar Gök’te bana ”Biz Ankara’ya Genel Merkeze bu dosyaları getirip sunması için bir kişiyi görevlendirdik. İstersen sende bu arkadaşımız ile git. Elindeki belge ve ses kayıtlarını sende teşkilat başkanımız Erkan Kandemir’e ver” dedi. İsmi bende saklı olan o arkadaşta beni buldu ve beraber Ankara’ya gittik. Yalnız Ankara’ya giderken dosyalarda ne olduğu sorduğum da bana söylemedi. Ankara’da dosyalarımızın sunumunu 1 saat 15 dakika gibi bir süre zarfında gerçekleştirdik. Tabi ben dosyaların içinde ne olduğunu oradaki sunumda öğrendim. 

Bu durumlar üzerine Ankara’dan Zonguldak’a geldik. Zonguldak’a geldikten sonra basında sürekli Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın özel hayatı ile ilgili belde aşağı, ahlaksızca ima yoluyla yazılan yazılar bir anda çoğaldı. Ömer Selim Alan’ın ekibi bizlere bu haberleri Mustafa Çağlayan ve ekibinin yaptığını söylüyordu. Ömer Selim Alan’ın özel hayatı Zonguldak’ta gündem olmaya başlamıştı. Bende bu tür haberlerden rahatsız olduğum için ve Ömer Selim Alan’a sahip çıkmak adına bir basın açıklaması yapmak istedim. Elimdeki ses kayıtları ve belgeleri basın toplantısında açıklayacağımı belirttim. Bunun üzerine Ak Parti Genel Merkez’den haber geldi. Gelen haberde “Basın açıklamasına gerek yoktur. Mustafa Çağlayan görevden alınıyor. Basın açıklamasını iptal edin” denildi. Bende bu basın açıklamasını iptal ettim. 15’e yakın gazeteci dostumda bu basın toplantısının iptal olduğuna şaittir. 

Evet Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Yaşar Gök ve ekibinin Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için nasıl çalıştığını ve Mustafa Çağlayan’ında Ömer Selim Alan hakkında belden aşağı nasıl haberler yaptırmak için girişimde bulunduğunu sizlere detayıyla anlattım.

Bir sonraki yazımda ise sizlere, Ömer Selim Alan ve Mustafa Çağlayan’ın iftarda bir araya nasıl geldiğini, bu iftarın nasıl Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’u yeme yemeği olduğunu, masada ne konuşulduğunu Zonguldak Kamuoyuna anlatacağım…

Editör: TE Bilisim