Kozlu Belediye Başkan Ali Bektaş, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın işlettiği ÖZSÜT ihalesinin iptal gerekçesini, 26 Kasım 2020 ve 202 sayılı encümen kararına bağlarken, ihaleye katılan kişi ve firmalara 27 Kasım 2020 tarihinde yani söz konusu encümen kararından 1 gün sonra şartname satması akıllarda soru işaretlerinin belirmesine neden oldu. 
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın işletmecisi olduğu ÖZSÜT ile Kozlu Belediyesi, arasında 2023 yılına kadar sözleşme bulunmasına rağmen sözleşme fesih edilmiş ve tesis Milletvekili Hamdi Uçar'a yaklaşık aylık 8 bin lira kira indirimi yapılarak yeniden ihale edilmişti.
Söz konusu indirimli ihalenin ulusal ve yerel basında geniş bir şekilde yer bulmasının ardından, gelen tepkiler üzerine Kozlu Belediyesi ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı. 
30 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan Kozlu'daki ÖZSÜT'ün bulunduğu tesisin ihalesinin, Kozlu Belediye encümeni kararı ile 26 Kasım 2020 tarihinde korona salgını nedeniyle iptal edilirken, ihaleye katılan şahıs, ihale şartnamesini 27 Kasım 2020 tarihinde aldığını, 30 Kasım 2020 tarihinde de Kozlu Belediyesi hesabına 13 bin 500 lira teminat yatırdığını söyledi. 
Kozlu Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Celal Murat c konuyla ilgili yaptığı açıklamada bahsi geçen tarihte belediye encümen toplantısı yapılmadığını söyleyerek, asıl amacın ihaleyi Hamdi Uçar’a verme çabası olduğunu dile getirdi.
Birinci, Belediye encümeni haftada bir gün toplanarak karar alır, encümen toplantısı her hafta pazartesi günü saat 15.00’de yapılır, 26 Kasım tarihi itibariyle encümen toplantısı yapılmadı, diyerek  yapılan usulsüzlükle ilgili Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı göreve davet etti.

Editör: TE Bilisim