Kdz. Ereğli Belediyesi, kentin ihtiyaç duyduğu çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. İçme suyu kalitesini artıracak, kuraklık dönemlerinde yaşanan koku ve tat kaybını giderecek Ozon Tesisi, Süleymanbeyler İçme Suyu ve Arıtma Tesisi’nde kuruluyor.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ihalesi DSİ tarafından yapılan, maliyeti Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından karşılanacak olan tesiste devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Posbıyık, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca’dan, devam eden çalışmalar ile ilgili brifing aldı. Arıtma tesislerinde görevli personelle görüşen Başkan Posbıyık, inşaat çalışmalarını yürüten işçilerle de sohbet etti.

“SUDA KOKU VE TAT KAYBI OLMAYACAK”

Başkan Posbıyık, Ozon Tesisi’nin kentin içme suyu kalitesini daha da artıracağını belirterek şunları söyledi:

“Ereğli halkından haklı olarak zaman zaman tat ve koku konusunda şikayetler geliyordu. Kuraklık yaşandığında, su seviyesi düştüğü zaman bir takım metallerin karışmasıyla sıkıntılar yaşanıyordu. Bunun için belediyemiz DSİ Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Projeyi belediyemiz hazırlattırdı. DSİ sağolsun anlayışla karşıladı ve bu işin ihalesine gitti. 10 milyon 500 bin TL’ye ihalesi yapıldı. Tesisin kurulma çalışmaları başladı. Bir bölümünde ozonlama jeneratörü var; parçaları İtalya’dan geliyor. Diğer bölüm ozonlama bölümü… Regülatörlerle suya karıştırılacak bölüm… Ozon tesisini kurduğumuzda tat ve koku bakımından hiçbir sıkıntı olmayacak. İnşaatın yüzde 35’i bitti; İtalya’dan parçalar geldikten sonra büyük bölümü zaten tamamlanmış olacak. Yaz aylarında inşallah bu tesis bitecek. Ozonlama tesisi kurulduktan sonra Ereğli’ye verilen içme suyunun kalitesi daha da artacak, kuraklıkta ve su seviyesi düştüğünde koku ve tat kaybı olmayacak. Ereğli için çok önemli bir tesis. Tesisin ihalesi DSİ tarafından yapıldı, bittikten sonra parasını tamamen Kdz. Ereğli Belediyesi taksitler halinde ödeyecek. Arıtma tesisinde olduğu gibi Ozon tesisinin parasını da DSİ’ye ödeyeceğiz. Ereğli halkına hayırlı olsun.”

Başkan Posbıyık, daha sonra tesiste çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim