Bursa'da meydana gelen kazada Zonguldak Çaydeğirmeni beldesinde kurulu bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibinin (MAGAME) başarılı üyesi Erhan Çetin ile eşi Şükran Çetin ve kızı Tülay Çetin ağır yaralanırken diğer iki kişinin ise hayati tehlikeleri  bulunmuyor. Kaza haberi üzerine  MAGAME Başkanı Celal Çataklı Bursa'ya gitti.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Orhangazi-Bursa karayolu Marzim tesisleri kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yat fabrikası önünde bulunan kavşaktan dönüş yapmak isteyen Erhan Çetin (39) idaresindeki 77 AF 343 plakalı otomobile Bursa istikametinden Orhangazi istikametine doğru gitmekte olan Ömer K. (30) idaresindeki 34 HY 3197 plakalı boya yüklü minibüs çarptı. Kaza sonrasında kavşaktan dönüş yapmak isteyen otomobil Marzim tesislerine doğru savruldu.

Kaza sonrasında otomobilde bulunan sürücü Erhan Çetin ile birlikte, eşi Şükran Çetin (36) kızı Tülay Çetin (16), Semra Can (38) ve 7 yaşındaki oğlu Özgür Can yaralandı. Orhangazi ve Gemlik'ten kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Araç içinde ön koltukta sıkışan Tülay Çetin, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrasında sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik Devlet Hastanelerine kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Yaralılardan otomobil sürücüsü Erhan Çetin, Tülay Çetin, Şükran Çetin'in durumlarının ağır olduğu belirlendi.

Kaza sonrasında sağlık ekipleri otomobilde bulunan Semra Can'a ilk müdahaleyi yaparak ambulansa taşıdı. Bu esnada aynı otomobilde bulunan Semra Can'ın oğlu Özgür Can, araç içinden çıkarılarak yere serilen bir battaniyenin üzerine konuldu. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Özgür Can, annesinin de içinde bulunduğu ambulansa taşındı.

Kaza sonrasında kaza noktasından yaklaşık 50 metre ileride durabilen minibüsün sürücüsü Ömer K. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Minibüs sürücüsü Ömer K., ana yolda seyir halindeyken, otomobilin hiç hız kesmeden kavşaktan yola çıkış yaptığını ileri sürdü. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili tahkikat başlattı.

Editör: TE Bilisim