Konuyla ilgili olarak bilgi veren CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk; “ CHP Genel Merkezine konuyu iletmek üzere OSB Müdürlüğüne 6 maddelik soru sorduk ve gelen bilgileri Genel Merkez, Belediye Başkanları dahil Keçecioğlu Mahallesi heyetine de bilgi olarak ilettik. Cumhuriyet Halk Partisi kitle partisidir. Bizim bünyemizde, sanayici, esnaf, işçi, işsiz, emekli, çevreci, hayvansever, hayvanların başıboş dolaşmasını istemeyen de var. Biz her birine saygılıyız ve haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya özen gösteririz.  
Çaycuma OSB’nin genişlemesi hakkında üç farklı görüş ortaya çıkmaktadır.  

1- Keçecioğlu Mahallesi halkı, dededen, babadan miras kalan topraklarının kamusallaştırılmasını istemiyor. Biz burada, arıcılık, meyvecilik ve tarım yapıyoruz biz bu topraklarımızı vermek istemiyoruz diyorlar ve haklılar. 

 2- OSB genişlesin, yeni işletmeler açılsın, işsizlerimiz iş bulsun, gurbette mutsuz olanlar gelsin burada çalışsın, Perşembe büyüsün diyen Perşembe Belediye Başkanımız İsmail İnam var ve haklıdır. 

 3- OSB genişlesin fakat çevreye zararlı işletmelere izin verilmesin, çevreye zararlı bir firma bölgedeki tarım, meyvecilik, hayvancılık ve çevreyi tahrip eder. Böyle bir firmaya izin verilmemeli farklı işletmeler farklı alternatifler var diyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da haklıdır. 

Sanayici haksızlığa uğrarsa (elektirik- doğalgaz fiyatları-vb), atanamayan öğretmenler, mülakat yöntemi ile haksız yere işe alınmayanlar, işsizler, emeklilikte yaşa takılanlar, emekliler, muhtarlar, grev yapan işçiler, asgari ücretliler, çevreciler vb. her birinin yanında yer alırız.    

Bölge işsizliğin ve göçün yoğun olduğu bir bölge, benim gençlik kollarımdaki gençler dahil yüzlerce işsiz genç var. Bu gençler iş istiyor, aş istiyor, yuva kurmak istiyor ve baba toprağından, memleketinden göç etmek istemiyor. CHP İlçe Başkanı olarak gençlerin iş umudunu, gelecek beklentilerini yok saymamı kimse beklemesin. 

Zonguldak’ın tarım, meyvecilik ve hayvancılık deposu olan Çaycuma, Bakacakkadı, Filyos  havzasının kirletilmesine yol açacak bir firmaya sessiz kalmamızı da kimse CHP’den beklemesin. 
Fakat hiç kimse bizden rol çalmamızı da beklemesin, çevreciden daha çok çevreci, sanayiciden daha çok sanayici, sendikacıdan daha çok sendikacı, olamayız. 
Çevre konusunda duyarlı olanlar, Mevlüt Kırnapçı gibi arkadaşlarımız akıl vereceklerine bizi sahaya sürmek isteyeceklerine çevre derneği kursunlar. Ve bu dernekte her görüşten insanlarımızı yönetime alıp, üye yapıp, haklı oldukları mücadelelerde tüm tabanı tüm Çaycuma’yı hareketlendirsinler. CHP üyeleri, diğer partilerin üyeleri ve STK’lar o hareketin önderi değil paydaşları olsunlar. 

Yıllardır sosyal hayatın, yaşamın içinde olan bir birey olarak Çaycuma OSB’nin genişlemesi  konusundaki şahsi fikrime gelince… 

CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk; “Keçecioğlu mahallesi sakinleri üzülecek ama ben Çaycuma Organize Sanayi’nin genişlemesini istiyorum. Bunu gençlerimiz için, işsizlerimiz için, esnaflarımız için, açılacak işletmeler için, Türkiye’nin büyümesi için istiyorum.  

Bunu isterken söyleyeceklerim var; Çaycuma OSB’ye baktığımız zaman, mevcut alanda 50 işletmemiz var, oranladığımız zaman genişleme alanında en az 11 işletmeye yer tahsisi yapılması gerekir. Fakat bir firmaya (Çağ Çelik) 230 bin metrekare diğer firmaya (Ahmet Çolakoğlu) 30 bin metrekare ön parsel tahsisi yapılmıştır. Çağ çelik firmasının, hurda demirden üretim yapması herkes gibi beni de endişelendirmektedir. Çünkü hurdanın standardı olmaz, içinde her türlü kimyasal maddeyi barındırabilir, bölge Zonguldak’ın en önemli meyve- sebze deposudur. Bu büyüklükte olan ve risk barındıran, halkta endişe yaratan işletmeler için kamu gücü kullanılarak kamusallaştırma yapmak doğru olmamıştır. 

 Farklı alternatifler ismi geçen firma için, Çaycuma OSB için vardır ve bu alternatifler sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre için değerlendirilmelidir. Çaycuma bizim yaşam alanımız, açlık mı, kanser mi ikilemine girmeden, sağlıklı iş, temiz çevre doğrultusunda işletmelere olanak sağlansın. Gençlerimiz işsiz, aşsız kalmasın, tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Editör: TE Bilisim